Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

33η γιορτή βιβλίου

Η καθιερωμένη 33η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως και 30 Μαΐου στο χώρο του Ζαππείου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), κ. Λουκάς Ρινόπουλος, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:
«Η Γιορτή Βιβλίου επανέρχεται εκεί απ’ όπου ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες, στο Ζάππειο. Ελάχιστοι τότε, χωρούσαμε στον εσωτερικό χώρο, φέτος πολύ περισσότεροι, απλωνόμαστε στον καταπράσινο κήπο. Πέρσι σας ανέφερα ότι αν την εποχή του Μπρεχτ το να φωνάζουμε ήταν πρόοδος, σήμερα πρόοδος είναι να ακούμε και να μας προβληματίζουν οι διαφορετικές φωνές. Πιστεύουμε ότι το βιβλίο είναι από τους ελάχιστους κοινωνικούς χώρους που μπορούν να διδάξουν τον δρόμο στον οποίο θα συναντήσουμε τον ουτοπικό εαυτό μας, εκείνον που και στις πιο δύσκολες συνθήκες μπορεί να προτείνει το διαφορετικό» .
Φέτος, για πρώτη φορά, η Γιορτή του Βιβλίου γίνεται με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων
Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 19 Mαϊου, στις 20:00.

Πληροφορίες: Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Γιορτής Βιβλίου: Δευτέρα – Πέμπτη: 6:00 μμ 10:30 μμ Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ।μ। – 11:00 μ।μ। Κυριακή: 11:00 πμ–10:30 μ.μ.
(http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1815790)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου