Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Αύγουστος... παρά δέκα

Σαν σύγχρονος Νώε, η Κρινιώ έχει ετοιμάσει την κιβωτό της. Ένας μαγικός όρμος γι’ αυτούς που θέλουν να γλιτώσουν από το «θανατηφόρο» κατακλυσμό των σύγχρονων πολιτειών.
Η Μυρτώ, από μικρό κοριτσάκι, σε όλες τις δύσκολες στιγμές της αναζητά τη γαλήνη στη μορφή που ξεπηδά από τη φλόγα ενός σπίρτου. Την ίδια γαλήνη ψάχνει να βρει αφήνοντας πίσω την πόλη που την πνίγει. Την πόλη όπου όλοι τη θαυμάζουν για την εξωπραγματική ομορφιά της, αγνοώντας την ψυχή της...

Ο Άρης, από μικρό παιδάκι, θέλει να ξεφύγει από την ψευτιά της χλιδής και της πολυτέλειας. Σπρωγμένος από τον δικό του καλό άγγελο, αναζητά στη θάλασσα ένα απάνεμο λιμάνι, για ν’ αποφύγει τις φουρτούνες της στεριάς. Σαν άλλος Οδυσσέας γυρεύει την Ιθάκη του.
Δυο ταξιδιάρικες ψυχές, με καράβι το πάθος για την αληθινή ζωή, γυρεύουν την κιβωτό όπου θα βρουν την ευτυχία. Δύο άνθρωποι που τους ενώνει η ίδια ρότα, ο ίδιος προορισμός: η Κρινιώ και ο όρμος της…
Κούτρα Χαρά: "Αύγουστος... παρά δέκα"-Μυθιστόρημα-Εκδ. ΣΑBΒΑΛΑΣ 

Η άποψη των αναγνωστών 
“Εξαιρετικό… Σε κρατά καθηλωμένο…Κάθε σελίδα του είναι ένας ύμνος στις πραγματικές αξίες της ανθρώπινης ζωής. Μακάρι όλοι στη ζωή μας να συναντήσουμε κάποια στιγμή τη δική μας Κρινιώ. Συγκλονιστικό φινάλε…” 
• “Η Κρινιώ είναι το πρόσωπο που θα θέλαμε όλοι να έχουμε δίπλα μας. Να μας στηρίζει και να μας εμψυχώνει. Η Μυρτώ και ο Άρης ήταν τυχεροί. Οι σκηνές που περιγράφονται είναι καταπληκτικές και τόσο ρεαλιστικές που νομίζεις ότι συμμετέχεις και εσύ. Η Κρινιώ και ο τρόπος ομιλία της μου θύμισε την γιαγιά μου. Γλυκιά θύμηση. Το συνιστώ το βιβλίο αυτό. Θα εκπλαγείτε.” (http://entertainment.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου