Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΕΚΕΒΙ:«Εργαστήρι του Βιβλίου»

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010 
(11 Οκτωβρίου -17 Δεκεμβρίου)

Με περισσότερους από 2.000 αποφοίτους, 47 από αυτούς έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους, 19 βραβεύθηκαν εντός και εκτός Ελλάδας για το έργο τους (κι επιπλέον άλλοι 9 διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος Μπονζάι του περιοδικού «Πλανόδιον»), ενώ δεκάδες έχουν βρει επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδοτικούς οίκους και περιοδικά έντυπα, το «Εργαστήρι του Βιβλίου» που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) από το Σεπτέμβριο του 2005, εισέρχεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας του έχοντας κατακτήσει τον βασικό του στόχο: να αποτελέσει το φυτώριο που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες στο χώρο του βιβλίου.

Καταξιωμένοι συγγραφείς και επαγγελματίες, νέοι και παλιότεροι γνώστες παραγωγής του βιβλίου από τη συγγραφή έως την επιμέλεια και την έκδοσή του εντάσσονται στην ομάδα που συντονίζει ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς, διευθυντής του εργαστηρίου «Writing the Novel» στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Στρατής Χαβιαράς
Με έδρα την Αθανασίου Διάκου, όπου πραγματοποιούνται τα σεμινάρια στο κτίριο του ΕΚΕΒΙ, το Εργαστήρι έχει ταξιδέψει συχνά «εκτός συνόρων» ανταποκρινόμενο στη μεγάλη ζήτηση από όλη την Ελλάδα. Έτσι, τα τρία τελευταία χρόνια το Εργαστήρι έχει επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, με ταχύρυθμα σεμινάρια δημιουργικής γραφής αλλά προσκλήθηκε και στη Ρόδο, τα Χανιά και την Πάτρα, ενώ ακολουθεί η Κύπρος.
Συνεργάζεται επίσης τακτικά με το πρόγραμμα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Ενημερώνουμε επίσης ότι σύντομα, όσοι δεν μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται στο κτίριο του ΕΚΕΒΙ, το Εργαστήρι του Βιβλίου θα λειτουργήσει παράλληλα ένα «Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το Βιβλίο» ώστε να δώσει σε όλους την ευκαιρία και το δικαίωμα της μάθησης, μέσω του διαδικτύου. 
Μισέλ Φάις
Η ομάδα των διδασκόντων απαρτίζεται από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους από τον χώρο του ελληνικού βιβλίου, με επικεφαλής τον συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά: Στρατής Χαβιαράς και Αργυρώ Μαντόγλου (μυθιστόρημα) Στρατής Χαβιαράς (μικρή φόρμα-διήγημα) Μισέλ Φάις και Τάσος Γουδέλης (διήγημα) Στρατής Πασχάλης (ποίηση) Χρήστος Μπουλώτης (παιδικό βιβλίο) Μισέλ Φάις (νουβέλα) Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (δημοσιογραφία-κριτική και λογοτεχνία) Δημήτρης Θάνας (γλωσσική–τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια κειμένων) 
Οι διδάσκοντες του «Εργαστηρίου του Βιβλίου» στοχεύουν στην άμεση κι ωφέλιμη γνωριμία των σπουδαστών με τη διαδικασία παραγωγής, από τη συγγραφή μέχρι τη χρήση του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης.
Κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει 10 τρίωρα απογευματινά μαθήματα (17.30-20.30, Δευτέρα-Παρασκευή).
Επίσης, το φετινό πρόγραμμα του «Εργαστηρίου του Βιβλίου» σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ - Ο κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2010
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη»).
Η παρουσίαση είναι ανοικτή στο κοινό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 210-9200336, 210-9200300 www.ekebi.gr

Το ΕΚΕΒΙ προβαίνει σε μείωση τιμών για τα δίδακτρα του «Εργαστηρίου», συμμεριζόμενο τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες επί του παρόντος με μείωση 10% στις νέες εγγραφές και 30% στους φοιτητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου