Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο...

Από τις 3 Σεπτεμβρίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου, ένας πολυσήμαντος θεσμός στα δρώμενα της πόλεως των Αθηνών, το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), με συνδιοργανωτές το Δήμο Αθηναίων και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.), ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Χορηγός επικοινωνίας του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η ΕΡΤ.
Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον «Ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό». 
 Συμμετέχουν η Νομαρχία Αθηνών, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων.
Το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Βιβλίου μάς προσκαλεί σε ένα πλήθος εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί από τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και φυσικά τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου.
Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης έχει αναλάβει ο ζωγράφος ΒΕΝΤΣΕΣΛΑΒ ΙΟΤΟΒ, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο που παραπέμπει στη διαχρονική ανάγκη ανάγνωσης βιβλίων, για να έχει ο σύγχρονος άνθρωπος την πνευματική ανέλιξη, απαραίτητο συστατικό για το «ευ ζην», σε καιρούς ισοπεδωτικούς.
Στο 39o Φεστιβάλ Βιβλίου, που διεξάγεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου (3 – 19 Σεπτεμβρίου 2010), 160, περίπου, εκδότες σε 130 περίπτερα παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50, 000 τίτλους. (www.ert.gr) 

Εμείς, τι άλλο να προσθέσουμε; «Όσοι πιστοί-στο βιβλίο-προσέλθετε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου