Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Έκθεση Βιβλίου στην Ερμούπολη

Ξεκίνησε και φέτος η υπαίθρια έκθεση βιβλίου στο χώρο μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης. Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με τους αναγνώστες οι υπεύθυνοι των βιβλιοπωλείων ΣΕΛΕΦΑΪΣ και Ρ. ΚΑΜΠΕΛΗΣ προσφέρουν στους φίλους του βιβλίου, παραθεριστές στο νησί ή κατοίκους της "Αρχόντισσας του Αιγαίου", την ευκαιρία να ενημερωθούν για παλιές και νέες εκδόσεις, να ξεφυλλίσουν τα βιβλία και να αγοράσουν αυτό ή αυτά που επιθυμούν, για να «γεμίσουν» το χρόνο των διακοπών τους.
Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση των «εραστών της ανάγνωσης» είναι μεγάλη. Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται καθημερινά την υπαίθρια έκθεση βιβλίου.

 Ίσως το γεγονός αυτό θα πρέπει να γίνει αφορμή και να παρακινήσει τους υπεύθυνους τόσο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, όσο και τους φορείς του νησιού,όλους τους βιβλοπώλες, τους πολιτιστικούς –και όχι μόνο- συλλόγους, την πρόσφατα συσταθείσα Λέσχη Λογοτεχνών Σύρου, τους  εκπαιδευτικούς, με την ενεργό συμμετοχή και των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης, για το σχεδιασμό και διοργάνωση μιας μεγάλης καλοκαιρινής έκθεσης βιβλίου.
Οι σύνδεσμοι Εκδοτών και Βιβλιοπωλών που συμμετέχουν ή διοργανώνουν κατά καιρούς εκδηλώσεις προβολής και έκθεσης του βιβλίου θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να συμβάλουν αποφασιστικά στην υλοποίηση ενός τέτοιου φιλόδοξου εγχειρήματος.
Περιμένουμε ανταπόκριση από τους διοικούντες το Δήμο, αλλά και πρωτοβουλίες-υποβολή προτάσεων από τους συριανούς και μη φίλους του βιβλίου.
Μέχρι τότε, η υπαίθρια έκθεση βιβλίου στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης μάς περιμένει όλους, μικρούς και μεγάλους, να την επισκεφτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου