Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεoδωρή

Συγγραφέας: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης 

"Την κοίταξε στα μάτια και της χαμογέλασε. Της άπλωσε το χέρι και της συστήθηκε. Το ίδιο έκανε κι αυτή. Την έλεγαν Μαρκέλλα. Ένας στεναγμός ανακούφισης ξέφυγε από το στήθος του και κατάλαβε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Όλα τα άλλα τώρα ήταν εύκολα. Άρχισαν να μιλούν σε ένα κώδικα που ταίριαζε και στους δύο. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν πλάσει ο ένας για τον άλλο μία θετική εικόνα, που είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει μια σχέση. Ποτέ ο Μιχάλης δεν θα φανταζόταν πόσο απλό είναι να προσεγγίσεις μια γυναίκα, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να σε αφήσει να πάρεις μια σημαντική θέση στη ζωή της…"
Μόναχο. Ο Μιχάλης και η Μαρκέλλα σπουδάζουν μετα¬πτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Εκείνος Φυσική, εκείνη Μαθηματική Λογοτεχνία.
Η καρμική συνάντησή τους θα είναι καταλυτική για τις ζωές και των δύο, καθώς εκεί θα γνωρίσουν τον έρωτα αλλά και τον θαυμαστό κόσμο των μαθηματικών, της γνώσης…
Αφορμή η φιγούρα του διάσημου μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ο οποίος έζησε και δίδαξε στο Μόναχο, και θα εμπνεύσει τους δύο νέους «δένοντάς» τους σε ένα κοινό στόχο: στο ξεδίπλωμα των σελίδων της ζωής του πρω¬τοπόρου επιστήμονα, μιας ζωής γεμάτης, με ουσία και πνευ-ματική διαύγεια. Μέσα από την αγάπη τους ο Μιχάλης και η Μαρκέλλα διαβαίνουν στα ίδια σημεία που έζησε ο Καραθεο¬δωρή γυρίζοντας κι εμάς στο παρελθόν και ταξιδεύοντάς μας στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του…

 Ένα μυθιστόρημα που ξεπερνά τον εαυτό του, συνθέτοντας ένα ζωντανό πορτραίτο, αναστηλώνοντας μια ολόκληρη εποχή μέσα από τη λογοτεχνία, τη χρήση των ιστορικών πηγών και κυρίως την αγάπη για τον Έλληνα μαθηματικό.

 Ο συγγραφέας του βιβλίου "Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή" (εκδ. ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ) Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης κατάγεται από τη Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Θεολογίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπέρμινχαμ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μόναχο. Από το 2002 ζει στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας και εργάζεται ως Σχολικός Σύμβουλος στην Άρτα. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα και κριτικές βιβλίων σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα Γερμανικά και Ισπανικά. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας οι συλλογές διηγημάτων του "Δημήτριος Πολιορκητής", "Σταθμός Ζωή" και η νουβέλα του "Κάποτε στην Άρτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου