Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησε το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου

στο Πεδίον του Άρεως !


Η μεγάλη γιορτή βιβλίου, ο καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της πόλης των Αθηνών, που οργανώνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, επιστρέφει έπειτα από έντεκα χρόνια, στον χώρο όπου ξεκίνησε, στο Πεδίον του Άρεως. Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου και παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς και την είσοδο του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 150 εκδοτικούς οίκους.
 «Τα τελευταία 3-4 χρόνια η πολιτεία δεν δίνει καμία σημασία στο Φεστιβάλ Βιβλίου. Πέρα από το να περάσει κάποιος από τα εγκαίνια ή να δώσει την αιγίδα της που δεν κοστίζει τίποτα, οικονομικά δεν συμπαραστέκεται. Κάποια μικρή επιδότηση, που μας έδιναν, σήμερα έχει κοπεί. Το Πεδίο του Άρεως, που αφήσαμε το 2002, δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό. Επιστρέφουμε στον τόπο του θριάμβου, που όμως δεν είναι ο ίδιος. Επιστρέφουμε στο Πεδίον Άρεως, διότι στο Ζάππειο δεν επιτρέπεται καμία εκδήλωση από την 1η Σεπτεμβρίου λόγω της ελληνικής προεδρίας και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν μας την δίνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, Γιάννης Σολδάτος.


Το Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Την εικαστική φροντίδα του φεστιβάλ, όπου ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος. Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων και μεταξύ άλλων, η παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA», η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» και το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο», με αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός.

 Ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ:
Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή: 11:00 – 22.30

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

BookSyros: Αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, δεν θα έπρεπε, όμως, κάποια στιγμή να ...βγουν εκτός των τειχών και σε συνεννόηση με Δημάρχους Περιφερειακών Δήμων να οργανώσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και φεστιβάλ βιβλίου ΚΑΙ στην Περιφέρεια; Εξ άλλου, τα βιβλία τους δεν τα προορίζουν μόνο για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου! Έτσι;
Από τη μδεριά τους οι Αιρετοί Άρχοντες ας πιέσουν προς την κατεύθυνση αυτή!  
Θέληση χρειάζεται και όραμα! Υπάρχουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου