Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην Αθήνα

Μπορείτε να πάρετε και να δώσετε 
όσα βιβλία θέλετε! 

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη Κηφισιάς
Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.

Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση

Την αρχή έκανε η ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Κηφισιάς.
Η νέα βιβλιοθήκη μας συστήνεται στο Remap4, στο χώρο του info point  και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Biennale της Αθήνας, πριν καταλήξει σε κάποια κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι δημιουργοί τους, Ελευθέριος Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου, συνεργάστηκαν με το Δήμο των Αθηναίων και τη νέα του κίνηση ΣυνΑθηνά, που παρουσιάζει τις ακτιβιστικές κολεκτίβες της Αθήνας. Το artwork αποτελεί έργο του Αντώνη Ντόνεφ -THE BREEDER.

Μπορεί, όποιος θέλει, να πάρει και να δώσει όσα βιβλία θέλει στην ανταλλακτική. 
Μπορεί ακόμα και να πάρει ένα βιβλίο, εάν του αρέσει πολύ, χωρίς να αφήσει κάποιο άλλο. 

Οι βιβλιοθήκες δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη! 

ΠΗΓΗ: http://www.metrogreece.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου