Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

"Του GOOGLE η μάνα κάθεται!”

Της Κατερίνας Μανανεδάκη 
Εκδόσεις Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ 

 Γράφει ο Κώστας Θερμογιάννης 

 Ένα ευχάριστο βιβλίο το οποίο όμως πρέπει να το διαβάσει κανείς με μεγάλη προσοχή, αναλόγως βέβαια… το ποιόν του!
Αν είστε κυρία έγγαμη με παιδιά, τότε ίσως μέσα στις σελίδες της ιστορίας της Κατερίνας Μανανεδάκη να βρείτε πολλά κοινά σημεία με τον εαυτό σας. Ενδεχομένως ανησυχητικά πολλά!
Μια μάνα που προσπαθεί να φέρει βόλτα τη δουλειά της, το σπίτι της, τα παιδιά της, μια γυναίκα που αναζητά τον ρομαντικό άντρα που χάθηκε κάπου μέσα στα χρόνια που πέρασαν αλλά και την αυτοπεποίθησή της, ένας άνθρωπος που προσπαθεί να συμβαδίσει με την εποχή του και τις τεχνολογικές εξελίξεις… δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και η συγγραφέας την έχει περιγράψει με εξαιρετική μαεστρία.
Αν, απ’ την άλλη είστε γυναίκα χωρίς παιδιά, σκυλιά, άντρα και ό,τι άλλο τέλος πάντων θέλετε να συνοδεύει τη ζωή σας, δεν είναι απαραίτητο πως θα δείτε το μέλλον σας στις γραμμές αυτού του βιβλίου! Τα όνειρα πραγματοποιούνται όταν δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτά… και μην ξεχνάτε πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!


Άλλωστε, μέσα από τις γραμμές του μυθιστορήματος ξεπετάγεται με πολύ όμορφο τρόπο η αγάπη της μάνας για τα παιδιά και την οικογένειά της. Ο δεσμός εκείνος που αν και αόρατος είναι πάρα πολύ δυνατός. Η καθημερινότητα αλλά και η συνήθεια που αν και όλοι μας λίγο πολύ την καταδικάζουμε, κάθε φορά που αλλάζει μας λείπει.
Αν, παρ’ ελπίδα, είστε άντρας, τότε καλό είναι να κάνετε άμεσα δυο πράγματα. Το ένα είναι να αλλάξετε τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα, στον υπολογιστή σας, στο τηλέφωνό σας κι όπου αλλού υπάρχει κωδικός. Και να μη βάλετε την ημερομηνία γέννησής σας!
Το άλλο, είναι να μελετήσετε κι όχι να διαβάσετε απλώς το βιβλίο αυτό της Κατερίνας Μανανεδάκη γιατί έχετε να μάθετε πάρα πολλά πράγματα για τη σύντροφό σας. Δυστυχώς, εμείς οι άντρες αγνοούμε πολλά πολλά πράγματα για το γυναικείο ψυχισμό…
Τώρα αυτό ίσως και να είναι καλό μιας και ο δικός μας εγκέφαλος λειτουργεί σε άλλες στροφές σε σχέση με το γυναικείο, αλλά πάντα μια ζεστή αγκαλιά κι ένας καλός λόγος είναι απαραίτητος για τη σύντροφό μας.

ΠΗΓΗ: http://tovivlio.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου