Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο

Μην κρίνεις ένα βιβλιοπωλείο από το εξώφυλλό του, λένε, όμως πόσο συχνά πέφτουμε όλοι μας σ΄ αυτήν την παγίδα;
Μία βιβλιοπώλισσα σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο με μεταχειρισμένα βιβλία στην Αυστραλία, το Elizabeth’s bookshop, σκέφτηκε πώς να μας κάνει να δώσουμε μια ευκαιρία σε βιβλία που δεν θα επιλέγαμε ποτέ στο βιβλιοπωλείο κι όμως αξίζουν την προσοχή μας. Τα τύλιξε με χαρτί κι έγραψε απ’ έξω μερικές λέξεις κλειδιά όπως, «Περιπέτεια», «Θρίλερ», «Δεκαετία ’90», «Λατινική Αμερική», «Σασπένς» κλπ.
Έτσι γεννήθηκε το «Ραντεβού στα τυφλά μ΄ένα βιβλίο» (Blind date with a book), μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και υιοθετήθηκε από πολλά βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο.
Για τους βιβλιοπώλες το να προτείνουν βιβλία στους επισκέπτες, είτε πρόκειται για δώρο είτε όχι, είναι ίσως η πιο συνηθισμένη καθημερινή τους ασχολία.
Tο «Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο» είναι ένας διαφορετικός τρόπος να δημιουργήσουν μια συλλογή από βιβλιοπροτάσεις και, το σημαντικότερο, να τις ντύσουν με μια επιπλέον δόση μυστηρίου που θα τις κάνει πιο δελεαστικές.
Αλλά και για εκείνους τους βιβλιόφιλους που ψάχνουν κάτι καινούριο και πελαγώνουν διαβάζοντας δεκάδες οπισθόφυλλα, είναι μια εναλλακτική επιλογή με ενδιαφέρουσα έκβαση, μιας και σπάνια θα επιλέγαμε από μόνοι μας ένα βιβλίο που δεν μας είναι οικείο το θέμα, το εξώφυλλο ή ο συγγραφέας.
Και βέβαια ας μην υποτιμούμε τη χαρά που δίνει το ξετύλιγμα του βιβλίου, η οποία απαθανατίζεται καθημερινά σε αμέτρητα βίντεο στα social media.

Το «Ραντεβού στα τυφλά μ’ ένα βιβλίο» είναι μια πολύ ωραία ιδέα, ένα παιχνίδι ανάμεσα στους βιβλιοπώλες και τους επισκέπτες που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα «ιστορία αγάπης».

Ευχόμαστε να το δούμε σύντομα και στα ελληνικά βιβλιοπωλεία!

 ΠΗΓΗ: http://littlebookstores.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου