Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Μια ιστορία λυπητερή,

όχι και τόσο λυπητερή 
Χόρχε Μπουκάι 
Εκδ. OPERA 

 «Δεν μπορούσα να φανταστώ χειρότερο πράγμα. Να ξεριζώνεις ένα αγκάθι για να μπορέσεις να μείνεις ζωντανός, και μετά να συνειδητοποιείς πως ναι μεν δεν νιώθεις πόνο χωρίς το αγκάθι, αλλά δεν νιώθεις ούτε την καρδιά σου... Τα μάτια μου θόλωσαν και ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα»

 Ένα ακόμη εκπληκτικό βιβλίο του ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι με τίτλο"Μια ιστορία λυπητερή, όχι και τόσο λυπητερή "κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όπερα. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ζητούν από τον Jorge Bucay να συστηθεί, εκείνος απαντά «είμαι ένας θεραπευτής που γράφει και εργάζεται με ιστορίες, διηγήσεις και μύθους»… 
Το βιβλίο αυτό, είναι μια όμορφη ιστορία για μια μαμά, μια κόρη και μια γιαγιά. Όταν η απόμακρη και αντικοινωνική γιαγιά αρρωσταίνει και έρχεται να εγκατασταθεί στο σπίτι, η μικρή Σοφία και η μαμά της υποφέρουν από την κακότροπη ηλικιωμένη και η ζωή τους δυσκολεύει. Μα τι έχει πάθει αυτή η γιαγιά και φέρεται έτσι; Τι της έχει συμβεί και μισεί τους πάντες και τα πάντα;
 Όσο περνάει ο καιρός το κορίτσι θα καταλάβει ότι η "στριμάδα" της γιαγιάς της είναι ένα προσωπείο και ότι από κάτω κρύβεται μια πονεμένη ψυχή... Η μητέρα της ,στην προσπάθεια να της εξηγήσει τη διαφορετική συμπεριφορά της γιαγιάς, της μίλησε για τους λόγους που έχει σκληρύνει τόσο η καρδιά της από τον πόνο.

Χόρχε Μπουκάι
Η θάλασσα, η ποίηση και τα φυτά αποδεικνύονται τρεις πολύτιμοι συμπαραστάτες στον σκληρό εσωτερικό αγώνα που δίνουν οι τρεις γυναίκες ώσπου να κερδίσουν τα βαρύτιμα έπαθλα της συμφιλίωσης, της αυτογνωσίας και της συγγνώμης που χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό.
Για μια ακόμη φορά ο Χόρχε Μπουκάι εξηγεί, με τον δικό του απλό τρόπο, πώς να διδάξουμε στα παιδιά μας την ενσυναίσθηση, δηλαδή να μπαίνουν στη θέση του άλλου για να κατανοήσουν την συμπεριφορά του. Μπορείτε να τους το διαβάσετε ,θα το κατανοήσουν και θα διδαχτούν από αυτό. Άλλωστε τα βιβλία του Μπουκάι δεν είναι μόνο για ενήλικες, είναι και για παιδιά!

ΠΗΓΗ: http://www.timelink.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου