Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

7 λόγοι για περισσότερο διάβασμα


 Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε κάποιο βιβλίο; Το διάβασμα, εκτός από τρόπος ψυχαγωγίας, έχει αποδειχθεί πως μπορεί να ωφελήσει την υγεία ενός ατόμου… Αν είστε από τους ανθρώπους που το τελευταίο πράγμα το οποίο διαβάσατε είναι το φυλλάδιο του σουπερμάρκετ, τότε η λίστα που ακολουθεί, ίσως  σας κάνει να το ξανασκεφτείτε!

1. Γνώση

Το διάβασμα είναι γνώση. Κάθε βιβλίο περιέχει πληροφορίες, είτε είναι ερωτικό μυθιστόρημα είτε σειρά ιστορικών μυθιστορημάτων. Οι γενικές γνώσεις που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από την ανάγνωση βιβλίων είναι πολλές και μπορούν μελλοντικά να φανούν χρήσιμες στον αναγνώστη.

2. Διεύρυνση του λεξιλογίου

Η ανάγνωση βιβλίων, εκτός από τις γενικές γνώσεις, μπορεί να συμβάλει στην επέκταση του λεξιλογίου και στη βελτίωση του συντακτικού του αναγνώστη.

3. Καταπολέμηση του άγχους

Ένα καλό βιβλίο, έπειτα από μια εξουθενωτική μέρα, είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του άγχους. Από τις πρώτες σελίδες η προσοχή του αναγνώστη αποσπάται από την πλοκή και τους ήρωες του βιβλίου, με τα προβλήματα και τα άγχη της μέρας να μπαίνουν στο παρασκήνιο.

4. Καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ

Το διάβασμα είναι θαυματουργό για τον ανθρώπινο εγκέφαλο, καθώς τονώνει και βελτιώνει την ποιότητα του εγκεφαλικού ιστού. Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που διαβάζουν ή παίζουν σκάκι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο Αλτσχάιμερ σε σχέση με όσους ασχολούνται με κάποια άλλη δραστηριότητα.

5. Συμβολή στη θεραπεία εγκεφαλικών επεισοδίων

Η ανάγνωση βιβλίων, σύμφωνα με τις έρευνες, εξασκεί τον εγκέφαλο και τον κάνει ικανό να αντεπεξέλθει σε βλάβες, όπως είναι τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς μπορεί να χρησιμοποιεί εναλλακτικές συνάψεις.

6. Καταπολέμηση της αϋπνίας

Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μερικές ώρες πριν από τον ύπνο, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για όσους έχουν προβλήματα αϋπνίας. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να χαλαρώσει, σε αντίθεση με την παρακολούθηση τηλεόρασης.

7. Ενδυνάμωση του εγκεφάλου

Η συνεχής ανάγνωση βιβλίων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης. Με το πέρασμα των χρόνων η μνήμη αρχίζει να φθείρεται, ενώ το διάβασμα είναι ένας τρόπος για να καθυστερήσει η φυσική φθορά των λειτουργιών του εγκεφάλου.

(BookSyros: Εσείς, ακόμα το …σκέφτεστε;)

ΠΗΓΗ: https://blog.psichogios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου