Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Εβδομάδα μικρών βιβλιοπωλείων 2024

Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη!

ΠΗΓΗ: https://bookpress.gr/

 


Και φέτος η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είναι αφιερωμένη στα μικρά βιβλιοπωλεία που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ενώνονται και γιορτάζουν την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια δράση που βασίζεται στην ιδέα της σύνδεσης πολλών μικρών βιβλιοπωλείων για έναν κοινό σκοπό: την προώθηση της ανάγνωσης στις τοπικές μας κοινότητες.

Έτσι, φέτος θέλει να αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας και της συμμετοχής, την αξία της συνάντησης και της συνύπαρξης. Μας καλεί να ανακαλύψουμε βιβλία που μιλούν για τη σημασία της συμβίωσης, της συμπερίληψης, της συλλογικότητας και της συναίνεσης. Να πειραματιστούμε με τη σύνθεση διαφορετικών ιδεών και λογοτεχνικών ειδών, με τη συγγραφή και πολλά ακόμη.

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων για παιδιά

Οι μικροί αναγνώστες και αναγνώστριες θα ανακαλύψουν «τη δύναμη του συν» μέσα από ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και αφηγήσεις παραμυθιών.


Βιβλιοπώλης & Βιβλιοπώλισσα για μια μέρα

Και φέτος συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται «Βιβλιοπώλες & Βιβλιοπώλισσες για μια μέρα» στα μικρά βιβλιοπωλεία. Συναντούν αναγνώστες και αναγνώστριες, κουβεντιάζουν, προτείνουν αγαπημένα αναγνώσματα και υπογράφουν τα δικά τους βιβλία.

Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα διαρκέσει από τις 27 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024. 

 

BookSyros: Άραγε, οι Κυκλάδες και η Σύρος 
                    θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη γιορτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου