Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

«Μιλάμε για βιβλία»

  

«…Τότε η πολιτεία μας άνθιζε από εμπορική και ναυτική ακμή, πολιτισμό και πλούτο. Καινούργια πολιτεία, αστραφτερή, με δρόμους πλακοστρωμένους που ανέβαιναν ακτινωτά από το κέντρο στους πυκνοκατοικημένους λόφους της με άσπρα σκαλιά.

Αμφιθεατρικά χτισμένη, ξάφνιαζε με την ομορφιά της κάθε ξένο, που την πρωτόβλεπε, μπαίνοντας στο μεγάλο της λιμάνι. Ένα λιμάνι βουερό, γεμάτο πλοία με λογής-λογής σημαίες. Κόσμος στους δρόμους κι οχλοβοή απ’ τις φωνές των βαρκάρηδων, των καφετζήδων, των ψαράδων, των τελάληδων του λιμανιού…*»

 


Πιστοί, όπως κάθε χρόνο στο «ραντεβού» μας ξεκινάμε τη νέα αναγνωστική περίοδο της Λέσχης Ανάγνωσης  με αφιέρωμα στη συριανή λογοτέχνιδα  Ρίτα Μπούμη Παπά. Πρώτο βιβλίο για συζήτηση η μυθιστορηματική βιογραφική της εξομολόγηση «Η Χρυσώ».

Τα ταξίδια μας στις θάλασσες της λογοτεχνίας, ελληνικής και ξένης, που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2007, συνεχίζονται με τον ίδιο ενθουσιασμό και  αγάπη στο διάβασμα βιβλίων, αλλά και στο μοίρασμα της χαράς που εισπράττουμε διαβάζοντάς τα.

 Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 7.00μμ, στον πάντα φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης, παλιοί και νέοι φίλοι θα ξαναβρεθούμε για να συζητήσουμε  τόσο για τα βιβλία του καλοκαιριού, όσο και για το υπέροχο μυθιστόρημα της Ρίτας Μπούμη Παπά, που αποτελεί τον «καθρέφτη» της Ερμούπολης, την εποχή της μεγάλης της ακμής.

 Η χαρά μας θα είναι μεγαλύτερη, εάν και φέτος νέα μέλη έρθουν να προστεθούν την βιβλιοπαρέα μας, συνταξιδιώτες στην αναζήτηση της «Ιθάκης»  μας!

 *Απόσπασμα από το βιβλίο της Ρίτας Μπούμη Παπά «ΧΡΥΣΩ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου