Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ...

BA GUA ή PAGUA (ΠΑΚΟΥΑ), στην κινεζική γλώσσα σημαίνει οκτώ οίκοι ή οκτώ περιοχές. Στην ουσία πρόκειται για ένα χάρτη, έναν ενεργειακό χάρτη ο οποίος αναλύεται σε εννέα μέρη ενεργειακών δυνάμεων και ιδιοτήτων. Η πυξίδα LUO PAN, αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο για τη σωστή ενεργειακή χαρτογράφηση ενός κτηρίου. Στη φωτογραφία του εξωφύλλου υπάρχει μια τέτοια αυθεντική κινεζική πυξίδα. 

Στο πρώτο μέρος της τριλογίας «Ο 9ος Οίκος» ο Κλάους Χέγκελς πληροφορείται για τη διαθήκη τού θείου του, η οποία πέρα από ένα μυθικό ποσό τού κληροδοτεί και έναν απρόσμενο γρίφο. Την επίλυσή του αναλαμβάνουν ο ηλικιωμένος φίλος του αρχιτέκτονας, που θέλει να τηρήσει μια υπόσχεση, η δραστήρια Άννα, που συναντά τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα της, και ο αινιγματικός φωτογράφος, που προσπαθεί να αποφύγει το είδωλό του.
Στο ερειπωμένο Παλάτι, στο οποίο θα τους οδηγήσει η διαθήκη, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλες τις γνώσεις τους και να δοκιμάσουν το θάρρος τους. Το ταξίδι στα σκοτεινά μονοπάτια του ασιατικού μυστικισμού ξεκινά κυνηγώντας το χρόνο, με αβέβαιο προορισμό και άγνωστους εχθρούς να καιροφυλακτούν. Θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: να πετύχουν το στόχο τους και να πληρώσουν το τιμήμα, ή όχι;
Βασταρούχας, Δημήτρης 
«Στα ίχνη του Πάκουα» 
Εκδόσεις ΓΚΟΒΟΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου