Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Λέσχη Ανάγνωσης: Πρώτη συνάντηση...

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη η -πρώτη για τη νέα περίοδο- συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης.
Στο φιλόξενο χώρο του café DELICE είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να προγραμματίσουν τις επόμενες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.
«Ο ΔΗΜΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» (εκδόσεις ΑΓΡΑ) του IRVIN YALOM ήταν η αφορμή για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το συγγραφέα και τις «ιστορίες» που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Γενική ήταν η εντύπωση ότι ο IRVIN YALOM χωρίς να εμφανίζεται ως «αυθεντία» -αν και η επιστημονική του καταξίωση θα του επέτρεπε κάτι τέτοιο- παρουσιάζει τις σχέσεις του με τους «ασθενείς» στις συνεδρίες μαζί τους ως ισότιμες, σχέσεις φιλίας και οικειότητας. Δίχως να υπεραπλουστεύει τις απόψεις του, παρουσιάζει την κάθε «περίπτωση»με σαφήνεια, απλότητα και γλαφυρότητα που κερδίζουν τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα.
Ένα ψυχογράφημα της ανθρώπινης ψυχής, κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το βιβλίο του YALOM, ένα ψυχογράφημα που μας θυμίζει πως η κάθε ψυχή χρειάζεται το δικό της «μικρό κλειδί» για ν’ ανοίξει παρουσιάζοντας κάθε άγνωστη πτυχή της.
Συμπερασματικά ο IRVIN YALOM δείχνει πως μπορεί να «κερδίσει» τον αναγνώστη, τόσο με το περιεχόμενο των «ιστοριών» του, όσο και με τον τρόπο που τις παρουσιάζει, ώστε να διαβάζονται σχεδόν «μονορούφι»
Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Οκτωβρίου, στις 8μμ και πάλι στο χώρο του café DELICE. Βιβλίο για συζήτηση το νέο μυθιστόρημα της Μάρως Βαμβουνάκη «ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ» (εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ).
Θυμίζουμε ότι κάθε φίλος του βιβλίου είναι ευπρόσδεκτος στις συναντήσεις της Λέσχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου