Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010

Για το σύνολο του έργου της τιμήθηκε η Κική Δημουλά

Στα μέσα Φεβρουαρίου έληγε η διορία του Υπουργείου Πολιτισμού προς την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας προκειμένου να καταλήξει σε απόφαση για τα πολυαναμενόμενα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας του 2010, που αφορούν εκδόσεις του 2009. Με αρκετές διακοπές στις εργασίες της, λόγω της επικείμενης αλλαγής του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τον θεσμό των Κρατικών Βραβείων, η επιτροπή κατέληξε σήμερα, κατά πλειοψηφία, στους βραβευθέντες συγγραφείς και έργα. Μαζί με τους νικητές, δημοσιεύονται, ετεροχρονισμένα, και οι βραχείες λίστες υποψηφίων έργων σε κάθε κατηγορία.

 Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:
Βραβείο Ποίησης: Στον Παντελή Μπουκάλα τη συλλογή του «Ρήματα» (εκδόσεις Αγρα).
Βραβείο Διηγήματος: Στον Παναγιώτη Κουσαθανά για τη συλλογή «Λοξές ιστορίες που τελειώνουν με ερωτηματικό» (εκδόσεις Ινδικτος).
Βραβείο Μυθιστορήματος: Στη Βασιλική Ηλιοπούλου για το «Σμιθ» (εκδόσεις Πόλις).

Βραβείου Δοκιμίου - Κριτικής: Στον Αγγελο Χανιώτη για το έργο του «Θεατρικότητα και δημόσιος βίος στον ελληνιστικό κόσμο» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).
Βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας: Στον Γιώργο Βέη για το έργο του «Από το Τόκιο στο Χαρτούμ: Μαρτυρίες, συνδηλώσεις» (εκδόσεις Κέδρος).
Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας: Στην Κική Δημουλά για το σύνολο του έργου της
Βραβείο Περιοδικού: Εξ ημισείας στα περιοδικά «Το Δέντρο» και «Διαβάζω» για τη συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=384477&ct=4&dt=14/02/2011#ixzz1E3qbNX2R

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ | http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου