Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σκυλίσιο θρίλερ…

Λένα Διβάνη, «Ένα πεινασμένο στόμα»,εκδόσεις Καστανιώτη

«O Γιάννης Γεωργιάδης είναι ένας φιλόδοξος φοιτητής της Νομικής. Έχει τα νιάτα του, την ομορφιά του, μια επικίνδυνη εξυπνάδα, αλλά και τίποτ’ άλλο. Ορφανός από μικρός, σπούδασε δουλεύοντας ως εκπαιδευτής σκύλων. Ο Χρίστος Κρεμόπουλος, αντίθετα, ένας από τους γνωστότερους καθηγητές του, έχει κύρος, τραπεζικούς λογαριασμούς και βέβαια υψηλές διασυνδέσεις».
Ο πρώτος «δεν έχει τίποτα και τα θέλει όλα» και ο δεύτερος «τα έχει όλα και... δεν θέλει τίποτα!», όπως είχε αναφέρει η ίδια η συγγραφέας σε συνέντευξή της.
«Συναντιούνται ένα βράδυ τυχαία στον Λυκαβηττό, βγάζοντας βόλτα τα σκυλιά τους(...)».

«(...) Τη στιγμή που τον είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν Τρίτη 12 Γενάρη, κατά τις 11 το βράδυ. Έκανα τη βόλτα μου με τον Μπηστ στον Λυκαβηττό, όταν σε μια στροφή του δρόμου που κάνει πλάτωμα διέκρινα χαμηλά έναν σκούρο όγκο που αγκομαχούσε ανάμεσα σε γαβγίσματα. Ένα αλλόκοτο σύμπλεγμα ανθρώπου και ζώου.(...) Πλησίασα μ’ ένα πλάγιο βήμα για να διακρίνω καλύτερα χωρίς να γίνω αντιληπτός. Ένας άντρας ήταν άβολα μισοκαθισμένος -προσπαθούσε να μη λερωθεί απ' το χώμα;- και τραβουλογούσε στο μισοσκόταδο το σκοινί που κρατούσε στα δόντια του ένας σκύλος. Αξιολύπητος. (...) Μα τι διάολο έκανε; Έπαιζε διελκυστίνδα αλλά δε διασκέδαζε. Απίστευτο! Ο ηλίθιος φοβόταν το σκύλο του!».
Η... μάχη είχε μόλις αρχίσει. Τι ήθελε «(...)το πεινασμένο στόμα του νεαρού φοιτητή με τόσο πάθος από τον καθηγητή του; Τα λεφτά του; Τη γυναίκα του; Το γιο του; Τη δουλειά του; Τη ζωή του;»
«΄Ο,τι κι αν θέλει, το σίγουρο είναι πως έχει αποφασίσει να το πάρει. Θα εισβάλει σαν άγγελος εξολοθρευτής στον κόσμο του ανυποψίαστου καθηγητή και θα τον αλώσει ως γητευτής με τη μέθοδο που εκπαίδευε τα σκυλιά. Το όπλο του, άλλωστε, είναι μια κυνική γνώση γραμμένη στο πετσί του: Δημοκρατία δεν υπάρχει, ούτε στην κοινωνία των σκύλων ούτε στην κοινωνία των ανθρώπων. Μόνο αφεντικά και δούλοι».
Πρόκειται για «μια ιστορία ζήλιας, πόθου και πάθους, για έναν άνθρωπο που έφτασε μέχρι τα άκρα – και τα ξεπέρασε». Ένα ψυχολογικό θρίλερ, με μεγάλο σασπένς, που ξεκινά από μια τυχαία επαφή και μετατρέπεται σε μια περιπετειώδη σχέση. Το βιβλίο είναι για μεγάλα... παιδιά! (http://www.enet.gr- Αργυρώ Κ.Μώρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου