Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία;

Από τη Βιβλιοθήκη στη BiblioTech

Πώς θα σας φαινόταν αν μπαίνατε σε μια βιβλιοθήκη που δεν έχει ούτε ένα βιβλίο;
 Όσο περίεργο και να μας ακούγεται, θα αποτελέσει πραγματικότητα στο Τέξας, σε μια μετάβαση προς την ψηφιακή εποχή. Σύμφωνα με το σύμβουλο από το San Antonio, Nelson Wolff, η βιβλιοθήκη θα μοιάζει με κατάστημα της Apple.

Την εποχή που αυξάνεται συνεχώς η χρήση των tablets και των e-reader, θεώρησε πως μια τέτοια βιβλιοθήκη ακολουθεί την εποχή και φέρνει τον κόσμο πιο κοντά με την τεχνολογία. Έτσι, θα την εξοπλίσουν με 150 e-reader, 50 υπολογιστές, 25 laptop και 25 tablet.
Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς θα λειτουργεί ο δανεισμός, θα επιτρέπουν να δανειστείς το e-reader για μικρό διάστημα, ή και να φορτώσεις το ηλεκτρονικό βιβλίο στη δική σου συσκευή.

 Είναι άραγε η βιβλιοθήκη του μέλλοντος ή απλά η αρχή του τέλους για το παραδοσιακό βιβλίο;

ΤΕΡΕΖΑ Λ. ( http://www.neolaia.gr

BookSyros: Ενδεχομένως η «BiblioTech» να είναι η βιβλιοθήκη (Bibliotheca) του μέλλοντος, όμως το παραδοσιακό βιβλίο δύσκολα θα γίνει «παρελθόν»! Όσο υπάρχουν βιβλιόφιλοι, «εραστές» του βιβλίου, που νιώθουν την ευχαρίστηση –κάποιοι μιλούν για «ηδονή»- από το πρώτο άγγιγμα με τις σελίδες ενός βιβλίου, θα συνεχίσουν να υπάρχουν βιβλιοθήκες και βιβλία!  
Βιβλιοθήκες και «BiblioTech» μπορούν κάλλιστα να συνυπάρχουν!
 Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι; Πείτε μας τη γνώμη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου