Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Β.Χίσλοπ:«Νιώθω Ελληνίδα,ολοένα και πιο πολύ...»


ΤΕΡΕΖΑ ΛΙΤΣΑ για το BookSyros
Αρκετός κόσμος έσπευσε σήμερα στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας εκτός των άλλων τη Victoria Hislop να μιλά για τα βιβλία, τη σχέση της με την Ελλάδα, αλλά και την ηλεκτρονική ανάγνωση.
Η δημοφιλής συγγραφέας κέρδισε όσους την παρακολουθούσαν, ενώ έκανε και στην ίδια εντύπωση το γεγονός ότι βρίσκονταν αρκετά άτομα νεαρής ηλικίας, κάτι που τη χαροποίησε ιδιαίτερα. Η Βρετανή συγγραφέας για άλλη μια φορά δεν έκρυψε την αγάπη της για την Ελλάδα, δηλώνοντας πως είναι η χώρα που την εμπνέει να γράφει, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα στην Αγγλία.

Μιλώντας στα ελληνικά απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά και πολλών αναγνωστών που παρευρέθηκαν και απόλαυσαν κυριολεκτικά τη συνέντευξη της Victoria Hislop.
Ερωτήσεις αρχικά καθιερωμένες σε συνεντεύξεις συγγραφέων, όπως αν γράφει σκεπτόμενη τους αναγνώστες, πώς έγινε συγγραφέας, τι ετοιμάζει την εποχή αυτή...
Δεν παρέλειψε, για μία ακόμη φορά, να εκδηλώσει την αγάπη της για την Ελλάδα και  να δηλώσει χωρίς δισταγμό πως «νιώθει Ελληνίδα, ολοένα και πιο πολύ»!
Το γεγονός ότι πολύ σπάνια γίνονται μεταφράσεις ελληνικών λογοτεχνικών έργων στην Αγγλία, δεν την έχει εμποδίσει να διαβάσει αρκετούς «κλασσικούς» Έλληνες λογοτέχνες, όπως Καζαντζάκη, Σεφέρη, Ελύτη... 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις της για το ηλεκτρονικό βιβλίο. Χωρίς να είναι αρνητική απέναντι στις νέες τεχνολογίες στο χώρο του βιβλίου, προβληματίζεται πώς θα μπορεί να κρατά συνεχώς σημειώσεις σε ένα ebook, ή πώς θα το δανείσει, ακόμα και να το χαρίσει!
 Η απλοϊκότητα και η φιλική ανταπόκρισή της στις ερωτήσεις του κοινού «δικαιολόγησαν» την εκτίμηση και την αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο της Victoria Hislop οι αναγνώστες όπου γης, ιδιαίτερα όμως στην Ελλάδα που δεν έπαψε στιγμή να τη λατρεύει!

 Παρακολουθήστε ένα σύντομο ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη της Victoria Hislop στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. 

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη για το BookSyros: ΤΕΡΕΖΑ ΛΙΤΣΑ










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου