Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

“Φίλων Σοφίες”...

Ένα πρωτοποριακό eBook 
με 203 αποφθέγματα 
που κυκλοφορεί ελεύθερα


Οι σημαντικότεροι Έλληνες συγγραφείς και οι πιο ευφάνταστοι αναγνώστες ενώνονται και δημιουργούν το ψηφιακό έργο «Φίλων Σοφίες. 203 αποφθέγματα κυκλοφορούν ελεύθερα», ένα καινοτόμο εγχείρημα που χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να ετοιμαστεί.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα σε αυτούς που διαβάζουν και σε αυτούς που γράφουν. Γιατί οι αναγνώστες είναι οι πιο σπουδαίοι «μεταφραστές» των έργων των συγγραφέων και οι συγγραφείς οι πιο φανατικοί αναγνώστες αυτών των «μεταφράσεων».

Το eBook “Φίλων Σοφίες” διανέμεται ελεύθερα από το ΝηΣί του ανθρώπου (www.IslandofMan.me), με την υποστήριξη της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK (www.openbook.gr).
Την ιδέα είχε ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης και τον σχεδιασμό του eBook υλοποίησε ο Δημήτρης Μολουδάκης (www.motionpixelstory.com).

Ετοιμαζόταν δύο χρόνια και πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό βιβλίο σύμπραξης συγγραφέων αναγνωστών. 
 Έχει ενδιαφέρον σαν πληροφορία ότι εκτός από το γεγονός ότι πρώτη φορά συγγραφείς και αναγνώστες ενώνονται, σπουδαίοι συγγραφείς και γενικά άνθρωποι του λόγου βρήκαν ελκυστική την ιδέα και συμμετέχουν. 

Δείτε  ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα των συγγραφέων:

 Αμυράς Γιώργος Βαμβουνάκη Μάρω Βίδος Κοσμάς Βιτάλη Ρέα Γεωργακόπουλος Θοδωρής Δήμου Νίκος Διβάνη Λένα Κοντολέων Μάνος Κορτώ Αύγουστος Μάστορη Βούλα Μαυρουδής Κώστας Νικολαΐδου Σοφία Ξενάριος Γιώργος Πιτσιρίκος Ραπτόπουλος Βαγγέλης Σιώτης Ντίνος Σταμάτης Αλέξης Σφακιανάκης Άρης Σωτάκης Δημήτρης Τραυλού Πασχαλία Τριανταφύλλου Σώτη Τσεκουράς Θοδωρής Χατζηστεφάνου Παναγιώτης Χρυσόπουλος Χρήστος ...

Η διανομή του ψηφιακού βιβλίου γίνεται με άδεια Creative Commons.(http://www.islandofman.me/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου