Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ιστορίες από 24 συγγραφείς...

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Νίκος Χρυσός, Στέργια Κάββαλου
 και Αλέξανδρος Γραμματικός στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες βιβλίων» 
Γεννήθηκε στο σάιτ ενός παλαιοβιβλιοπωλείου (OLDBOOKS.GR) από τον συγγραφέα και βιβλιοπώλη Νίκο Χρυσό, 24 Ελληνες συγγραφείς «όσα και τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου», έγραψαν ένα διήγημα βιβλιοφιλικό, εκδόθηκε πρόσφατα με τον τίτλο «Ιστορίες βιβλίων» από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» και παρουσιάστηκε στο Camp στην Πλατεία Κοτζιά, την Τετάρτη, 20.00 μ.μ., στις 25 Ιουνίου 2014.
Η παρουσίαση έγινε με τρόπο, επίσης, βιβλιοφιλικό και πρωτότυπο, δώδεκα συγγραφείς που συνυπάρχουν σ' αυτό το συλλογικό βιβλίο αφηγούνται ιστορίες βιβλίων με τρόπο σουρεαλιστικό, ρεαλιστικό, μεταφυσικό, αποκαλυπτικό.
Δάντης, Καβάφης, Πόε...

Κατά συνέπεια, ο Δάντης, ο Καβάφης, ο Εντγκαρ Αλαν Πόε, ο Προυστ, ο Μούζιλ, η Ζωρζ Σαρή, ο Κριστιάν Μπομπέν, ο Μπόρχες, ο Τσέχοφ, ο Σκόκος, ο Καχτίτσης, ο Τολστόι, ο Πούσκιν, ο Θεοτόκης, ο Σάλιντζερ κι ο Χάξλεϊ, ο Τόμας Χάρντι κι ο Σινόπουλος, ο Οργουελ, ο Πεσσόα κατά κάποιον τρόπο είναι παρόντες. Ακόμα ο Πινόκιο, ο Στοππάκιος, η Μανόν Λεσκό, ο Φάουστ κι οι Αδελφοί Καραμάζωφ, το Golem, ο Καρβάλιο, ο Ρασκόλνικοφ... Η τέχνη μπαινοβγαίνει μέσα στη ζωή, επηρεάζεται και την επηρεάζει.
Και οι συγγραφείς του, Λευτέρης Γιαννακουδάκης, Ελένη Γκίκα, Αλέξανδρος Γραμματικός, Σταμάτης Ε. Δαγδελένης, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Στέργια Κάββαλου, Μαρία Καρδάτου, Κατερίνα Καριζώνη, Μαρία Κέντρου- Αγαθοπούλου, Μαρία Κουγιουμτζή, Νίκος Κουνενής, Βαγγέλης Μπέκας, Μαρία Ξυλούρη, Ευθύμιος Σακκάς, Θανάσης Σκρουμπέλος, Αλέξης Β. Σταυράτης, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Βάσια Τζανακάρη, Γιάννης Φαρσάρης, Φίλιππος Φιλίππου, Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, Σπήλιος Χριστόπουλος, ο εμπνευστής Νίκος Χρυσός και ο εικονογράφος Φίλιππος Παπανικολάου, έστω και μέσα από τις ιστορίες έδωσαν το «παρών».
Δώδεκα εξ αυτών αφηγήθηκαν κι άλλες: Ο Νίκος Χρυσός για τα παλιά βιβλία που σου λύνουν σαν εξίσωση το αίνιγμα της ζωής, ο Βαγγέλης Μπέκας πώς συναντήθηκε με τον "άγιο" Ντοστογιέφσκι, η Μαρία Ξυλούρη για ένα παράξενο κιβώτιο με βιβλία που την έκανε φανατική βιβλιόφιλη…

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/

BookSyros: Για σας που ακόμη ψάχνετε ένα βιβλίο για το καλοκαίρι, οι "Ιστορίες βιβλίων" είναι μια πολύ καλή πρόταση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου