Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Μικρή ελεύθερη βιβλιοθήκη...

Ένας 9χρονος μπόμπιρας, η λιλιπούτεια δανειστική βιβλιοθήκη του και τα μπλεξίματα με το νόμο.

 Ο μικρός Spencer Collins αγαπάει το διάβασμα και τη φιλόλογο μαμά του. Αποφάσισε, λοιπόν, πριν λίγες μέρες, για τη γιορτή της μητέρας, να της κάνει ένα δώρο που ήξερε πως θα της δώσει χαρά: με τη βοήθεια του πατέρα και του παππού του έχτισε ένα μικρό σπιτάκι που στέγαζε καμιά εικοσαριά βιβλία και έγραφε πάνω: «Πάρτε ένα – αφήστε ένα».
Αυτή ήταν η ιδέα του μικρού Spencer. Απλή, βιβλιοφιλική, κοινωνική και μαζί χαριτωμένη. Η πόρτα-βιτρίνα της «μικρής ελεύθερης βιβλιοθήκης» του (όπως την ονόμασε) ήταν ανοιχτή σε όλους στη γειτονιά, μικρούς και μεγάλους, και το μόνο που ζητούσε ο μικρός ήταν να αφήνουν πάντοτε μέσα τόσα βιβλία όσα θα δανείζονταν. «Η ιδέα είναι να κάνω και άλλους να ξεκινήσουν να διαβάζουν βιβλία, να γνωριστούμε με τους γείτονες και να κάνουμε καινούργιους φίλους», εξηγεί.

Η δημοτική αρχή του Leawood στο Κάνσας, όπου ζει, όμως, είχε άλλη γνώμη για όλα αυτά: έστειλε επίσημη ειδοποίηση στην οικογένεια Collins να απομακρύνει την μικρή βιβλιοθήκη από την αυλή του σπιτιού,διότι παραβιάζει τους οικείους πολεοδομικούς νόμους περί ελεύθερων κατασκευών. Μάλιστα, σύμφωνα με την επιστολή τους προς
Έτσι, επί του παρόντος, οι Collins, συμμορφούμενοι, κατάργησαν τη μικρή τους βιβλιοθήκη. Ο μικρός Spencer, όμως, είναι αποφασισμένος να το παλέψει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ήδη άρχισε να διαβάζει τους σχετικούς κανονισμούς. «Θέλω να τους κάνω να αλλάξουν τον νόμο. Είναι άδικο γιατί η βιβλιοθήκη μου ήταν για το καλό της κοινότητας» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Μάλιστα άνοιξε και σελίδα στο Facebook για να κινητοποιήσει και άλλους στον αγώνα του. Επειδή μας αρέσουν οι μπόμπιρες που αγαπούν τα βιβλία, που κοινωνικοποιούνται από νωρίς και που δεν το βάζουν κάτω, περιττό να πούμε πως εμείς κάναμε ήδη like στη σελίδα και ευχόμαστε (τι άλλο;):
Λευτεριά στη μικρή ελεύθερη βιβλιοθήκη του Spencer!

ΠΗΓΗ: http://dimartblog.com/author/dimartblog/ 
(Για το BookSyros: Αλεξάνδρα Γρ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου