Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Μια αγκαλιά για τα παιδιά του κόσμου


"Ένα βιβλίο (και CD) αφιερωμένο με αγάπη στα παιδιά εκείνα που η ζωή, πολύ νωρίς επιφύλαξε να τους δείξει το χειρότερό της πρόσωπο.
21 τραγούδια που μιλούν για την προσφυγιά, τον ξεριζωμό, τις κακουχίες των μικρών παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες, για μια καθημερινότητα χωρίς παιδικά παιχνίδια και χωρίς όνειρα για το αύριο.
Τραγούδια που σκιαγραφούν και αφιερώνονται στα παιδιά της Ειδομένης, του Πειραιά, της Μυτιλήνης, των hot spot, των… αφιλόξενων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων.

15 στιχουργοί, 20 τραγουδιστές, υπό την διεύθυνση του συνθέτη και εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας, Χρήστου Γιαννόπουλου, καταθέτουν κομμάτια της ψυχής τους και δημιουργούν ένα πολύχρωμο μουσικό ουράνιο τόξο ευαισθησίας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν: η Ελένη Δήμου, ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρία Σουλτάτου, η Ελένη Φιλίνη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Φιντέ Κοκσάλ, η Φαίη Μάτσου, ο Λάκης Τζορντανέλλι, η Φωτεινή Σαββατιανού, η Βάσια Ζήλου, ο Don Freaka, ο Γιώργος Λάσκαρις, η Γιολάντα Δαναού, η Ειρήνη Ζώη, η Ηλιάνα Ταμπάκου, η Λίνα Μιχαήλ, ο Παύλος Ζησάκος, η Τέτη Ρενέζη, ο Σπύρος Παπαδήμας, ο Σώζος Λυμπερόπουλος, η μικρή Ναταλία Αμοργιανού και η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης υπό την διεύθυνση της Έμης Χάλαρη.


Το βιβλίο που συνοδεύει το CD με τα τραγούδια, εκτός από τους στίχους, κοσμούν οι ζωγραφιές παιδιών του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, που έχουν θέμα: “Μια αγκαλιά για τα παιδιά του κόσμου.”
Μια πολιτιστική κίνηση ευαισθησίας που ολοκληρώθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO και με τη συνεργασία της ΦΛΟΓΑΣ και της ομάδας αλληλεγγύης ΚΙΝΗΤΡΟΝ."

Μια πρωτοβουλία που αξίζει να τη στηρίξουμε!

ΠΗΓΗ: http://tovivlio.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου