Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«Το βιβλίο είναι παντός καιρού»


Με σύνθημα “το βιβλίο είναι παντός καιρού” το Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης αγνοεί τις επιβουλές του καιρού (είναι πλέον τοπικό “ανέκδοτο” το ότι οι ισχυρές μπόρες ξεσπούν στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη του Φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία), τον περιορισμό της αναγνωσιμότητας, την ελάττωση του αριθμού των εκδοτικών οίκων, τη μείωση και της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών, και επιμένει για 35η συνεχή χρονιά να διοργανώνει το Φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου.

 Αφιερωμένο φέτος στον ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο (για τα 20 χρόνια απ το θάνατο του), αλλά και στο επετειακό “Έτος Αριστοτέλη- 2400 χρόνια” , το φεστιβάλ βιβλίου εγκαινιάζεται το ερχόμενο Σάββατο στις 8.30 το απόγευμα και θα διαρκέσει ως και τις 19 Ιουνίου.

 Στα στεγασμένα σταντ που έχουν ήδη στηθεί στην παραλία εκτίθενται (και διατίθενται προς πώληση) περί τους 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική ξένη βιβλιοπαραγωγή και από 100 εκδοτικούς οίκους της χώρας.

 Τα περίπτερα -πωλητήρια των εκδοτικών οίκων θα πλαισιώσουν δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις (παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές βραδιές, συζητήσεις κ.α) που διοργανώνει στην κεντρική εξέδρα του ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
 Τα περίπτερα των εκδοτών θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 18.30 ως τις 23.00 και τις Κυριακές και τα πρωινά από τις 11.00 -13.30 και απ τις 18.30 -23.00. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 BookSyros: Αν τα ...βήματά σας σας φέρουν στη Θεσσαλονίκη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Φεστιβάλ Βιβλίου! (Ή μήπως είναι μια καλή “αφορμή” για να επισκεφτείτε τη “Νύφη του Θερμαϊκού”;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου