Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Οχτώ διάσημοι συγγραφείς

και τα κατοικίδια που τους ενέπνευσαν 
Έρνεστ Χέμινγουεϊ
Η στενή σχέση που συνέδεε αυτούς τους συγγραφείς με τα αγαπημένα τους κατοικίδια έχει γραφτεί στην ιστορία, δείχνοντας ότι πίσω από έναν «μάγο των λέξεων» κρύβεται συχνά ένα τρυφερό ζωάκι
Η έμπνευση, αυτό το θείο δώρο που αποζητά κάθε συγγραφέας, μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, πλημμυρίζοντας το μυαλό με λέξεις και εικόνες που μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικά έργα τέχνης.
 Ωστόσο, πολλοί ταλαντούχοι συγγραφείς είχαν στη ζωή τους και σταθερές πηγές έμπνευσης, στις οποίες στρέφονταν όταν ένιωθαν την φαντασία τους να στερεύει. Αυτές οι πηγές ήταν συχνά αγαπημένα πρόσωπα, όπως σύζυγοι, φίλοι και ερωτικοί σύντροφοι ή άλλα πλάσματα που τους γεννούσαν συναισθήματα τρυφερότητας, όπως τα λατρεμένα τους κατοικίδια.
 Ο ιστότοπος Distractify παρουσίασε οχτώ περιπτώσεις συγγραφέων που αντλούσαν έμπνευση από τα ζωάκια τους, προκειμένου να δημιουργήσουν τα αριστουργήματα που τους χάρισαν αιώνια φήμη.
Έντγκαρ Άλαν Πόε
 Η στενή σχέση που συνέδεε τους παρακάτω οχτώ συγγραφείς με τα αγαπημένα τους κατοικίδια έχει γραφτεί στην ιστορία, δείχνοντας ότι πίσω από έναν «μάγο των λέξεων» κρύβεται συχνά ένα τρυφερό ζωάκι.
 1. Έντγκαρ Άλαν Πόε και η γάτα του Καταρίνα
 Η κατάμαυρη γάτα του Πόε τον αγαπούσε τόσο που καθόταν στους ώμους του όταν εκείνος έγραφε.

 2. Τζακ Κέρουακ και ο γάτος του, Τάικ 
Ο Κέρουακ έβλεπε τον γάτο του σαν παιδί του και τον αγαπούσε με όλη του την καρδιά. Όταν πέθανε, έπαθε κατάθλιψη και δεν σταμάτησε να πίνει για ένα μήνα.
3. Τζον Στάινμπεκ και ο σκύλος του Τσάρλι
 Ο θρυλικός συγγραφέας αγαπούσε τόσο τον σκύλο του που τον έπαιρνε μαζί σε όλα του τα ταξίδια. Μάλιστα κατέγραψε τις περιπέτειες τους σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ταξίδια με τον Τσάρλι».
Βιρτζίνια Γουλφ
4. Έρνεστ Χέμινγουεϊ και οι γάτες του 
«Μία γάτα είναι πάντα ειλικρινής με τα συναισθήματά της, σε αντίθεση με τους ανθρώπους», είχε γράψει ο θρυλικός συγγραφέας. Ίσως γι' αυτό είχε υιοθετήσει αμέτρητες γάτες που τις μεγάλωνε σπίτι του.
5. Βιρτζίνια Γουλφ και η σκυλίτσα της Πίνκα
 «Τα σκυλιά δεν είναι όλη μας η ζωή, αλλά ολοκληρώνουν τη ζωή μας», είχε γράψει η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας.
6. Γουίλιαμ Μπάροουζ και ο γάτος του Τζίντζερ
 «Η σχέση μου με τις γάτες με έσωσε από θανάσιμη, επίμονη άγνοια», έγραψε ο δημιουργός του Γυμνού Γεύματος
7. Τσαρλς Ντίκενς και ο σκύλος του Τερκ
 Ο Ντίκενς περιέγραφε τον σκύλο του ως «ένα ευγενές πλάσμα, γεμάτο στοργή και εξυπνάδα»
8. Στίβεν Κινγκ και η σκυλίτσα του Μόλι 
Ο «Βασιλιάς της λογοτεχνίας τρόμου» λατρεύει τόσο τη σκυλίτσα του ράτσας Κόργκι που ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες της στο Facebook.
Τζον Στάιμπεκ

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου