Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

«Το χέρι του Θεού»

Φίλιπ Κερ – Εκδ. ΚΕΔΡΟΣ 

«Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του.
Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το Σιλβερτάουν Ντοκ.
 Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή; Ή μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία;
 Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς…» (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το "Χέρι του Θεού" είναι ένα μυθιστόρημα απ΄ αυτά τα ρεαλιστικά που σε βάζουν στην ατμόσφαιρά τους αμέσως, κάνοντάς σε να συμμετέχεις -ακόμα κι αν δεν ταυτίζεσαι- ψάχνοντας τον ένοχο μα χωρίς να αναλώνεσαι στον εντοπισμό του, γιατί χάρη στην ελαστικότητα της γραφής του Φίλιπ Κερ αναμφίβολα απολαμβάνεις το ξετύλιγμα του μίτου από πολλές οπτικές, μπορώντας να σκέφτεσαι κριτικά και για όσα, εκτός κύριας πλοκής, σου εξιστορεί, μέσα από ένα στιβαρό κειμενικό σύνολο που διαθέτει δράση και πυκνό μυστήριο, σφιχτή και ευφάνταστη πλοκή, σύνθετα, αληθοφανή κίνητρα, ύποπτους, ανατροπές, εκπλήξεις, ευρηματική σύνδεση των στοιχείων, δηκτικό χιούμορ και ανελέητο σαρκασμό… (http://lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου