Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αποχαιρετώντας τον Αύγουστο…


«O πιο ερωτικός μήνας του χρόνου, ετοιμάζεται να φύγει. Ο γοητευτικός, ράθυμος, ξένοιαστος, τεμπέλης, άτακτος Αύγουστος, με τα μνημειώδη φεγγάρια, τις φωτιές μετά μουσικής στην παραλία, τα φιλιά που έχουν γεύση σταφύλι, διανύει τις τελευταίες του ώρες.
Οι έρωτες του, δεν έχουν διάρκεια λένε κάποιοι, έχουν όμως πάθος. Κι όμως, κάποια από τα ονόματα που γράφονται στην άμμο, τα καυτά απογεύματα του Αυγούστου δεν σβήνουν ποτέ.
Τα ράθυμα μεσημέρια με το ατέρμονο τραγούδι των τζιτζικιών να φέρνει στο νου εικόνες και μνήμες και να γεννά επιθυμίες δεν θα είναι πια εδώ.
Ένα Αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα στο ναό του Ποσειδώνα, είναι κάτι που όταν το ζήσεις δεν το ξεχνάς ποτέ. Ειδικά αν το ζήσεις με καλή παρέα.
Οι όρκοι αγάπης που δόθηκαν υπό το μυστηριακό φως της Αυγουστιάτικης πανσέληνου, μπορεί να καταπατηθούν κάποτε. Δύσκολα όμως θα ξεχαστούν.
Ενέπνευσε ποιητές, στιχουργούς, ζωγράφους, λογοτέχνες. Αλλά είναι μόνο ένας μήνας. Ένας μήνας που τελειώνει όπως όλοι. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η γοητεία του. Αν κρατούσε όλο το χρόνο ίσως την ομορφιά του να σκότωνε ο πέλεκυς της συνήθειας. Της ρουτίνας.
Πάμε να αποχαιρετήσουμε όμορφα τον Αύγουστο. Και δεν θέλω αηδίες. Στη χώρα που τα νυχτολούλουδα μυρίζουν μέχρι το Νοέμβρη, τα δειλινά σκορπίζουν μαγεία όλο το χρόνο, ο ήλιος λείπει ελάχιστες μέρες από τον ουρανό, για τέλος του καλοκαιριού, θα μιλάμε από τις 21 Δεκέμβρη και μετά αν …τελείωσε η ξενοιασιά και ο ερωτισμός του Αυγούστου;
Να σας πω ένα μυστικό; Η ξενοιασιά και ο ερωτισμός είναι μέσα μας κι αν θέλουμε δεν φεύγουν ποτέ, στην Ελλάδα είμαστε. Και δειλινά έχουμε, κι ακρογιαλιές έχουμε, και ήλιο έχουμε. Κέφι να έχουμε κι όλα στη διάθεση μας είναι. Κρατάμε ό,τι καλό μας έφερε ο ράθυμος, περίεργος και γοητευτικός Αύγουστος και το υπόλοιπο αφήνουμε το κύμα να το πάρει μαζί του. Και το τραγούδι σε καμία περίπτωση ας μην είναι λυπητερό…»

ΠΗΓΗ: https://www.thatslife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου