Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Διαβάσαμε το «Μαχαίρι»

του Jo Nesbo - Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

Γράφει ο Θανάσης Τσιώλης 

«…Ο κλασικός Χάρι Χόλε ξυπνάει από ένα γερό μεθύσι, με τεράστια κενά μνήμης από την προηγούμενη βραδιά, μπουκάλια ουίσκι γύρω του και αίμα στα ρούχα του. Η αρχή όπως την περιμέναμε, όπως την θέλαμε, βλέποντας τον αγαπημένο μας ήρωα εκεί που τον είχαμε αφήσει, ή σχεδόν εκεί που τον είχε αφήσει η «Δίψα». Δεν θα σου κάνω spoil, θα σου πω ότι λέει το οπισθόφυλλο, με δικά μου λόγια. Τον Χάρι τον έχει διώξει η Ράκελ,έχει πέσει ξανά στο ποτό και δουλεύει με τον βαθμό αστυφύλακα σε κάτι ασήμαντες υποθέσεις. Ένας δολοφόνος βαμπιριστής που επιστρέφει από το παρελθόν, ο πρώτος που είχε συλλάβει ο Χόλε, ο Σβάιν Φίνε, τον καταδιώκει και θέλει να τον τιμωρήσει για τον προφανέστερο λόγο, την φυλάκιση αλλά και για άλλους που ούτε καν φαντάζεσαι. Ο Χάρι με τέτοιο παρελθόν, καλύτερα να κοιτάζει πίσω του. Και αφού ξυπνάει μέσα στα αίματα χωρίς καμία ανάμνηση της προηγούμενης νύχτας, ξέρει ότι τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο μπορούν να εξελιχθούν.
Το «Μαχαίρι» ήδη από τις πρώτες σελίδες θα σε συνταράξει. Έχω διαβάσει όλη τη σειρά με τον Χάρι Χόλε, πίστευα πως το καλύτερο ήταν ο «Κοκκινολαίμης», έκανα λάθος και το «Μαχαίρι» έρχεται να μου το αποδείξει.

Πόση δράση αντέχεις;  Πόσο πόνο;
Ο Jo Nesbo κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί σε μια παλαιότερη συνέντευξή του, γράφει ένα βιβλίο που χαράζει την ψυχή του Χάρι Χόλε, θέλει να τον δει απελπισμένο και αυτό προσφέρει στο κοινό του. Πόνο, αίμα, δολοφονίες, βαμπιρισμός, βιασμοί, έρωτες, λάθος αποφάσεις, προδοσίες και ο πιο αντισυμβατικός ήρωας που έχει υπάρξει ποτέ στον λογοτεχνικό κόσμο, ένας Χάρι Χόλε με ανορθόδοξες μεθόδους, πιωμένος, χτυπημένος από την μοίρα και έτοιμος για όλα.
Φρόντισε να έχεις χρόνο μόλις πιάσεις το «Μαχαίρι» στα χέρια σου, ετοιμάσου να ζήσεις μια περιπέτεια με έναν Χάρι που ξεπερνάει τα όρια. Οι 660 σελίδες θα φύγουν χωρίς να το καταλάβεις και στο τέλος, στο υπόσχομαι, δεν θα ξέρεις από σου ήρθε. Ένας τύπος σαν τον Χόλε, καλύτερα να κοιτάζει πίσω του…»

ΠΗΓΗ: https://www.maxmag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου