Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

«Λέσχη Σέρλοκ Χολμς»

(του Γκράχαμ Μουρ - Εκδ. ΚΕΔΡΟΣ)

Μπορεί άραγε ένας εικοσιοκτάχρονος συγγραφέας από το Σικάγο, o οποίος σπούδασε εκκλησιαστική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Columbia, να αναμετρηθεί με τον διάσημο Βρετανό συγγραφέα Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και με τον ακόμα διασημότερο ήρωά του, τον Σέρλοκ Χολμς ;

 O νεαρός συγγραφέας Γκράχαμ Μουρ κατάφερε με το παρθενικό του βιβλίο, τη «Λέσχη Σέρλοκ Χολμς» (Εκδόσεις Κέδρος), να δημιουργήσει ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα μυστηρίου και χορταστικού σασπένς αξιοποιώντας πραγματικά στοιχεία, τόσο από τη ζωή του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, όσο και από πραγματικά γεγονότα της νεότερης εποχής.

 Η αφήγηση δεν περιορίζεται στην Αγγλία του 19ου αιώνα ούτε και στη ζωή του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Η δράση εξελίσσεται παράλληλα στο Λονδίνο του τέλους της βικτοριανής εποχής και στη Νέα Υόρκη του σήμερα, με δυο διαφορετικές ιστορίες να εναλλάσσονται από κεφάλαιο σε κεφάλαιο και από το παρελθόν στο παρόν.

 Ο Γκράχαμ Μουρ επιχείρησε να δημιουργήσει ένα σύνθετο ανάγνωσμα αναμειγνύοντας το πνεύμα των αστυνομικών ιστοριών του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, τη στοχαστική ματιά του στον κόσμο της συγγραφής και της λογοτεχνίας με το ακόμα πιο περίπλοκο και αξεδιάλυτο μυστήριο της πραγματικότητας.

ΠΗΓΗ: https://thalesandfriends.org/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου