Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

«Να θυμηθώ να παραγγείλω»

Στέλιος Μάινας – Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

«Η αγαπηµένη µου Parker ήταν πάντα στις επάλξεις, ακαταπόνητη και συνεχώς ρέουσα, αλλά όταν οι σκέψεις σου έρχονται σε κύµατα, άναρχα, ακανόνιστα και άρρυθµα, κι όταν η µια φράση καβαλάει την άλλη, όπως ακριβώς ο αφρός από το µεγαλύτερο κύµα καβαλάει το µικρότερο καταπίνοντάς το, ε τότε… και ο ειρµός σου καταντάει ναυάγιο, κι όσο κι αν σου έρχεται να σκίσεις τις σηµειώσεις σου, πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις για να επιβιώσεις…»

 Πάντα έβαζε προτεραιότητες στη ζωή της. Από μικρή. Από την πρώτη της επέμβαση, καταμεσής ενός χορταριασμένου οικοπέδου της παιδικής της ηλικίας, κρατώντας ένα σακουλάκι, επιτάχυνε τη διαδικασία της φύσης, γλιτώνοντας το μικρό γατάκι που υπέφερε από αυτό που η ίδια δεν άντεχε, τον πόνο…

Κι έτσι, μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει γιατρός αναισθησιολόγος. Η διαχείριση του πόνου όμως την οδηγεί να ξεπεράσει τα όρια της ιατρικής ηθικής, θέτοντας το δίλημμα «ευεργέτης ή φονιάς;»
Πολύ σύντομα ακολουθούν η αποκάλυψη, η Νέμεσις και η τιμωρία, και το κελί της φυλακής, απ’ όπου η ηρωίδα αφηγείται την ιστορία της ζωής της.

Ο Στέλιος Μάινας καταπιάνεται με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, εκείνο της ευθανασίας – ένα θέμα που δεν συναντάμε συχνά στη μυθοπλασία.

Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που δεν θ’ αφήσει κανέναν αναγνώστη ασυγκίνητο. Ένα βιβλίο που για να ολοκληρωθεί, ο συγγραφέας αφιέρωσε δέκα ολόκληρα χρόνια. Ένα βιβλίο βαθιά υπαρξιακό που μιλά για τον πόνο και τη διαχείρισή του και προβληματίζει σοβαρά… 

Μια ιστορία που γοητεύει αλλά και προβληματίζει.

 Ο Στέλιος Μάινας γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων (ξενοδοχειακές σπουδές) και αργότερα θέατρο στη Σχολή Βεάκη. Δούλεψε στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο θέατρο και έκτοτε συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους της Αθήνας και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου