Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Μιλήσαμε -ξανά- για βιβλία!

Μετά από «αναγκαστική σιωπή» 28 μηνών (!) λόγω πανδημίας, η «Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης «ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ»  δραστηριοποιήθηκε εκ νέου.

Στην πρώτη (ας το ελπίσουμε) μετά κορωνοϊόν συνάντηση, παλαιά και νέα μέλη, φίλες και φίλοι του βιβλίου συναντηθήκαμε στον φιλικό χώρο του cafe του ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ και μιλήσαμε για –τι άλλο;- βιβλία!

Δεκατέσσερις-δεκαπέντε αναγνώστες, άγνωστοι ως εκείνη τη στιγμή, βρήκαμε κοινό σημείο την αγάπη προς το λογοτεχνικό βιβλίο και νιώσαμε σαν να γνωριζόμαστε από καιρό!

Κύριο αντικείμενο της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν το βιβλίο του Γιώργου Παπαδάκη «Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» των εκδόσεων «Βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ». Μικρό σε έκταση μυθιστόρημα που , παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις από όσους το διάβασαν, κέρδισε τη συμπάθεια των αναγνωστών που εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια τόσο για την ιστορία και την εξέλιξή της (απρόβλεπτη σε βαθμό κάποια στιγμή να …ξαφνιάζει!), όσο και για τη γλώσσα, το ύφος και την απλότητα των περιγραφών από το συγγραφέα. Χωρίς γλωσσικές ή άλλες …βερμπαλιστικές περιγραφές, με απλότητα και γλαφυρότητα περιγράφει πρόσωπα και χαρακτήρες, γεγονός που κάνει το διάβασμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» ευχάριστο, όσο κι αν η τελική –μη αναμενόμενη- κατάληξη δεν αφήνει συναισθήματα «ανακούφισης» ή «κάθαρσης» !

Η νέα αρχή για τη Λέσχη Ανάγνωσης «ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ» έγινε! Επόμενη συνάντηση ορίστηκε η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7μμ, στον ίδιο χώρο, του Cafeτου ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ. Αντικείμενο συζήτησης το βραβευμένο με το Prix du Livre Européen (Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος) βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη «ΝΙΚΗ», των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου