Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ένα βιβλίο αναζητά αναγνώστη ...

Ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει, μια ακόμη χρονιά, καμπάνια με τίτλο «Βιβλίο Αναζητεί Αναγνώστη», με στόχο την προώθηση του βιβλίου και την προσέλκυση νέων αναγνωστών. Η καλοκαιρινή αυτή εξόρμηση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

 Εθελοντές του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων θα αφήσουν βιβλία σε παγκάκια, σε πάρκα, σε στάσεις λεωφορείων, τρένων και σε πεζόδρομους Αυτός που θα το βρει θα ανοίξει την πρώτη σελίδα, θα διαβάσει τις οδηγίες και αυτόματα, αν επιθυμεί, γίνεται μέλος του προγράμματος «Ένα Βιβλίο Αναζητά Αναγνώστη». Όσοι λοιπόν βρουν σκορπισμένα, «αδέσποτα» βιβλία, σε κάποιο δημόσιο χώρο, ας μην ξαφνιαστούν αλλά αντίθετα να τα πάρουν και να περιπλανηθούν στον κόσμο της γνώσης. Έτσι, ενισχύουν την προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον των νέων αναγνωστών και να γίνει πιο εύκολη η προσέγγιση ανθρώπων, που δεν εντάσσουν στα ενδιαφέροντα τους την ανάγνωση ενός βιβλίου.

Κεντρικός άξονας της καμπάνιας, θα αποτελέσει το μεγάλο λιμάνι της πόλης, που είναι το κομβικό σημείο εξόδου για τις θερινές διακοπές χιλιάδων ανθρώπων ενώ βιβλία θα τοποθετηθούν και στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος και Σαλαμίνας με έμφαση στο Λιμάνι του Πειραιά, στον σταθμό τρένου του Πειραιά, στον σταθμό Πελοποννήσου, στα πορθμεία Περάματος και Σαλαμίνας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα διακινηθούν αυτές τις ημέρες, στις πλατείες, και στις στάσεις Πειραιά, Κερατσινίου, Περάματος και Σαλαμίνας.
 Μπορεί να πάρει το βιβλίο μαζί του και ειδικά τώρα στις διακοπές, να το διαβάσει και να το επιστρέψει στο σημείο που το βρήκε. Έτσι συμμετέχει σε ένα ελκυστικό παιχνίδι μπορεί να δώσει στο διάβασμα μια ξεχωριστή μαγεία.
 Ένα βιβλίο στην παραλία, πλάι στη θάλασσα ή κάτω από έναν δροσερό ίσκιο μπορεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος σε ώρες μοναχικές, μακριά από τον πανικό της πόλης και το άγχος της καθημερινότητας. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιστρέφονται τα βιβλία στη θέση που βρεθήκανε ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους φίλους του βιβλίου να μοιραστούν την ίδια χαρά και τις ίδιες εμπειρίες.
Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε ότι «αυτή η ιδέα εφαρμόζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στη Φλωρεντία, εδώ και μερικά χρόνια, γιατί όχι και στον Πειραιά. Η φυγή με ένα βιβλίο, αποτελεί μια καλή ευκαιρία, ειδικότερα αυτές τις στιγμές, που η χώρα μας περνά δύσκολες ώρες και η οικονομική κρίση βαθαίνει ολοένα και περισσότερο σε καθημερινή βάση, ώστε να ξεφύγουμε από τα πολλά προβλήματα της καθημερινότητας». (http://www.unescopireas.gr/)

BOOKSYROS: Μια πολύ καλή ιδέα για μίμηση και στις «εκτός των τειχών»περιοχές! Οι Λέσχες Ανάγνωσης –και όχι μόνο- μπορούν να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες! Περιμένουμε τις δικές σας ιδέες-προτάσεις να προωθήσουμε μέσω της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης και του ιστολογίου της , του ΒOOKSYROS!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου