Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εξέγερση των Ζώων

«Με ρωτούν αν η φύση εκδικείται, αν είναι πολύ αργά να σώσουμε τον πλανήτη.... Όμως δεν έχω τις ικανότητες να απαντήσω σε μεγάλα φιλοσοφικά και επιστημονικά ερωτήματα. Αλλά ασφαλώς ανησυχώ για το τι θα αντιμετωπίσει ο γιος μου, ο Τζακ. Τι τρελές καταιγίδες, ξηρασίες, καύσωνες θα δει στη ζωή του εξαιτίας όσων κάνουμε και όσων ήδη έχουμε κάνει στη φύση... » James Patteron

 Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί έξω. Κάτι πολύ άσχημο. Και ο κόσμος μας αλλάζει…
 Σ' ολόκληρο τον πλανήτη, σχεδόν ταυτόχρονα, αρχίζουν να σημειώνονται βίαιες επιθέσεις ζώων κατά ανθρώπων. Ένας νεαρός βιολόγος, ο Τζάκσον Οζ, παρακολουθεί στενά τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων και με τρόμο αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά.
 Όταν ο ίδιος γίνει μάρτυρας μιας συντονισμένης ενέδρας λιονταριών στην Αφρική, θα συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει είναι κρίσιμο για το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας.
 Με τη βοήθεια της οικολόγου Κλόι Τουζινιάν, ο Οζ προσπαθεί να προειδοποιήσει τους ηγέτες του πλανήτη πριν να είναι πολύ αργά. Οι επιθέσεις των ζώων γίνονται ολοένα πιο άγριες και οργανωμένες, και σύντομα δε θα έχει μείνει ασφαλές μέρος για να κρυφτούν οι άνθρωποι.

 «Η Εξέγερση των Ζώων» του James Patterson (Εκδ. BELL- μετάφραση Στ. Νικολάου) είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ, τώρα και πολύκροτη σειρά στο CBS!

 Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας του για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, ο James Patteron διαθέτει μέρος των εσόδων από την πώληση του παρόντος βιβλίου για τη δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης στο Α' διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Τήλου.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών":

«...το διάβασμα είναι ένα βασικό εφόδιο για την επιτυχία. Χωρίς ένα γερό αναγνωστικό υπόβαθρο ένα παιδί δεν θα καταφέρει να τα πάει καλά στο σχολείο, χωρίς μια βασική εκπαίδευση ένας νέος δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά. Γι’ αυτό το διάβασμα πρέπει να είναι προτεραιότητα, επειδή είναι η βάση για μια επιτυχημένη ζωή. Για να κάνεις τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο πρέπει να τους δώσεις καλά, διασκεδαστικά, ελκυστικά βιβλία. Μην επιβάλεις με το ζόρι να διαβάζουν μόνο τους κλασικούς, άσε να διαλέξουν εκείνα αυτό που τους ενδιαφέρει. Δώσε τους ένα βιβλίο που θα τα κάνει να πουν: Σε παρακαλώ, δώσε μου ακόμα ένα.»

ΠΗΓΗ: http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου