Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

«Ο γύρος του χρόνου με ποιήματα»

 (Γράφει η Μαμά Μαμαδοπούλου 

για το https://www.kidscloud.gr/ )\

«Είναι αρκετές οι φορές, που μιλώντας  για ένα βιβλίο, το έχω χαρακτηρίσει “ποίημα”.

Ε, λοιπόν, το βιβλίο “Ο γύρος του χρόνου με ποιήματα” είναι πραγματικά ένα ποίημα.

Μια ανθολογία ποίησης για τα παιδιά τόσο όμορφα φτιαγμένη, που στο σύνολό της δεν μπορείς, παρά να πεις, ότι είναι ένα έργο τέχνης.

Η Μαριγώ Αλεξοπούλου έκανε την ανθολόγηση και η Σάντρα Ελευθερίου την εικονογράφηση και κάπως έτσι προέκυψε ένα ονειρικό βιβλίο,  που απευθύνεται σε παιδιά, αλλά είμαι σίγουρη, ότι θα το ερωτευτούν οι μεγάλοι, όπως κι εγώ, αφού θα νιώσουμε μια μικρή νοσταλγία για εκείνα τα δικά μας παιδικά χρόνια.

Μια ευφάνταστη έκδοση από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, που το μόνο που μπορεί να καταφέρει, είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν την ποίηση.

Το ταξίδι στο βιβλίο είναι χωρισμένο με βάση τους 12 μήνες και σε κάθε σελίδα ταξιδεύουμε σε χρώματα, μελωδίες κι αρώματα της κάθε εποχής.Κάθε φράση κι ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι σε κόσμους και συναισθήματα.
Κάθε φράση γεμάτη συμπυκνωμένα νοήματα με διαφορετικές αναγνώσεις.

Αποσπάσματα ποιημάτων των Κώστα Βάρναλη, Κική Δημουλά, Γεώργιο Δροσίνη, Νίκο Εγγονόπουλο, Μάνο Ελευθερίου, Οδυσσέα Ελύτη, Κωνσταντίνο Καβάφη, Νίκο Καββαδία, Κώστα Καρυωτάκη, Κωστή Παλαμά, Γιάννη Ρίτσο, Άγγελο Σικελιανό, Διονύσιο Σολωμό κ.α.

Και μόνο από αυτή την καταγραφή φαίνεται ο πλούτος των μεγάλων δημιουργών, που έχει η χώρα μας.»

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου