Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Το ταξίδι ξεκίνησε!

 


Μετά από δυόμιση χρόνια αναβολής των συναντήσεών μας λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, παλιά και νέα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης «Μάνος Ελευθερίου» συναντηθήκαμε την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη στο γνώριμο, φιλικό και πάντα φιλόξενο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης Ερμούπολης  και ξεκινήσαμε το πρώτο μας ταξίδι στις θάλασσες της Λογοτεχνίας!

Στο πρώτο μας  «λιμάνι» σταθήκαμε για να συζητήσουμε γύρω από βιβλία που προσεγγίζουν λογοτεχνικά το θέμα «Μικρασιατική καταστροφή».

Μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητας κι ευχάριστης διάθεσης «εντοπίσαμε» βιβλία και συζητήσαμε για τον τρόπο που κάθε συγγραφέας προσέγγισε το μεγάλο αυτό θέμα, με ιδιαίτερη αναφορά στα βιβλία «Και η ψυχή στη Σμύρνη» του συριανού συγγραφέα Γιάννη Ρουσσουνέλου, «Ματωμένα χώματα», το κλασσικό βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου, χωρίς να λείψουν και οι αναφορές σε άλλους συγγραφείς, όπως Κόντογλου, Βενέζης, Κονδύλης κ.α.

Επρόκειτο για ένα σημαντικό, εθνικό θέμα που δεν εξαντλείται όσες συναντήσεις και συζητήσεις να αφιερωθούν, ωστόσο η συζήτηση στάθηκε αφορμή για να αναλογιστούμε και να θυμηθούμε μέσα από διαφορετικές λογοτεχνικές εμπειρίες γεγονότα και μεγάλες κοινωνικές-ιστορικές στιγμές της ιστορίας μας.

Επόμενο «λιμάνι» η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης «Μάνος Ελευθερίου» θα «πιάσει» την Παρασκευή 22 Οκτώβρη, 7.30μμ, στο cafe του ξενοδοχείου ΕΡΜΗΣ, ελπίζουμε και με νέους συνταξιδιώτες της λογοτεχνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου