Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης η πρώτη συνάντηση της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ, παρουσία και του Προέδρου του ΔΣ της Βιβλιοθήκης αντιδημάρχου κ. Κεράνη Ι. Νέα μέλη ήρθαν να προστεθούν στα εναπομείναντα από την προηγούμενη «αναγνωστική περίοδο». 14 αναγνώστες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, με κοινό γνώρισμα την αγάπη προς το βιβλίο ενημερώθηκαν από το συντονιστή για τις δραστηριότητες και τη μέχρι σήμερα λειτουργία της Λέσχης, αντάλλαξαν απόψεις για τις αναγνωστικές τους προτιμήσεις και αποφάσισαν για τον τρόπο συνέχισης της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ.
Συμφώνησαν να συναντηθούν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 7μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη προκειμένου να συζητήσουν για το βιβλίο που επελέγη, το μυθιστόρημα του Γιάννη Καψή «ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» (εκδ. Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ)

3 σχόλια:

  1. Καλο ξεκινημα!

    (Τα κουλουρακια ηταν super, Χαρουλα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ισορροπησουμε λιγο τα πραγματα που ΘΑ διαβασουμε στο βιβλιο του Καψη, δειτε αρθρο του Γ. Χατσιου απο τα Νεα 10/11, 'Ηρθα απο την Τουρκια για να παρω μια χουφτα χωμα':
    Κατα κυματα επισκεπτονται τη Μακεδονια οι απογονοι Τουρκων που εφυγαν με την ανταλλαγη πληθυσμων.

    Ειναι στο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4545299&ml=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Γιάννη, πράγματι, τα κουλουράκια της Χαρούλας ήταν ...μια χαρούλα! Ευχαριστούμε για τις ευχές σου στο ξεκίνημα του blog, ελπίζουμε και αναμένουμε συνεργασίες και άρθρα σου.
    Το άρθρο του Γ.Χάτσου στα ΝΕΑ, το διάβασα, είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι από τις περιπτώσεις που κάνουν να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε πως ανάλογα "προβλήματα, βάσανα και μνήμες" με τους ξεριζωμένους Ρωμιούς του 1922 είχαν και έχουν και αντίστοιχες οικογένειες Τούρκων. Το έχω ήδη αναρτήσει ως συμπλήρωμα στα σχόλια του βιβλίου του Γ. Καψή
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή