Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

"Το νησί" στην ...τηλεόραση!

«Το νησί» είναι ένα λογοτεχνικό έργο της Βρετανίδας συγγραφέως και δημοσιογράφου Victoria Hislop, το οποίο περιγράφει ανάγλυφα τη ζωή στη Σπιναλόγκα και στην Πλάκα της Κρήτης από το 1939 και μετά.
Το βιβλίο έχει γίνει μπεστ σέλερ, ενώ έχει καταφέρει να κυριαρχήσει και για 24 ολόκληρες εβδομάδες στο βρετανικό Τοπ-10, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν τα 850.000 αντίτυπα.
Μάλιστα, η επιτυχία του συγκεκριμένου μυθιστορήματος ήταν τέτοια που χάρισε το 2007 στη δημιουργό του το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.
Στην λογοτεχνική γοητεία του «Νησιού» δεν κατάφερε, λοιπόν, να αντισταθεί ούτε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Η γνωστή σεναριογράφος αποφάσισε να αναλάβει και το δύσκολο και τολμηρό εγχείρημα να μεταφέρει το βιβλίο αυτό στη μικρή μας οθόνη για τη σεζόν 2010-2011.
Ύστερα από έναν χρόνο εντατικής προετοιμασίας και, αφού ξεπεράστηκαν διάφορα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία, επιτέλους η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το νησί» ξεκίνησε.
Όσο για το τι ακριβώς πραγματεύεται το «Νησί»;
Ο πόλεμος, η αγάπη, η τραγωδία και η δύναμη ψυχής συνθέτουν τους ήρωες αυτού του βιβλίου. Η ζωή μίας νεαρής αρχαιολόγου συνδέεται για πάντα με το μικρό νησί της Σπιναλόγκας, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει τις ρίζες της οικογένειάς της.
Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, προτού φύγει οριστικά για Λονδίνο.
Οταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μία παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως από αυτήν θα μάθει την αλήθεια.
Εκπληκτη τότε ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας, την πρώην αποικία των λεπρών.
Τα πρώτα γυρίσματα της σειράς ξεκίνησαν στα μέσα του Δεκέμβρη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν, μεταξύ άλλων, οι: Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αιμίλιος Χειλάκης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μαρία Πρωτόπαππα, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά.

ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ για το ΕΘΝΟΣ

(Ελπίζουμε να προλάβετε να διαβάσετε το βιβλίο της Victoria Hislop πριν σας …προλάβει και το προβάλει η «μικρή οθόνη», γιατί μετά την προβολή του ως τηλεοπτική σειρά, μάλλον δύσκολα θα αποφασίσετε να το διαβάσετε. Ή μήπως όχι;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου