Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Υποσχέσεις για έναν ακόµη Χάρι Πότερ ...

Ο Χάρι Πότερ τελείωσε. Ή µήπως όχι; Οταν ολοκλήρωσε την ιστορία του µικρού µάγου η Τζόαν Ρόουλινγκ έκλαψε.
Επέµεινε όµως ότι ο µαγικός κόσµος του Χάρι Πότερ ήταν πια παρελθόν για αυτήν. Να όµως που τώρα αφήνει µια αχτίδα ελπίδας στους φανατικούς αναγνώστες της ότι στο µέλλον ενδεχοµένως να επανέλθει στο θέµα. Σε ειδική εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, όπου κλήθηκε να διαβάσει αποσπάσµατα των έργων της, η Ρόουλινγκ είπε στο ακροατήριο ότι βλέπει την πιθανότητα να επιστρέψει σε αυτή την ιστορία, «ίσως σε δέκα χρόνια από σήµερα». Στο µεταξύ, φαίνεται ότι δεν θα µείνει άπραγη γιατί αποκάλυψε επίσης ότι δουλεύει νέο υλικό τώρα. «Είµαι µάλλον βέβαιη ότι στο όχι και τόσο µακρινό µέλλον θα εκδώσω ένα άλλο βιβλίο».
Οι επτά τόµοι µε ήρωα τον Χάρι Πότερ αποτέλεσαν µοναδικό φαινόµενο στη σύγχρονη ιστορία των εκδόσεων. Υπολογίζεται ότι πούλησαν πάνω από 400 εκατ.αντίτυπα σε όλο τον κόσµο, καθιστώντας τη συγγραφέα τους µία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσµο.

Χαρακτηριστικό του πάθους των αναγνωστών για τα βιβλία της είναι ότι όταν εκδόθηκε ο έβδοµος τόµος, «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου», την πρώτη ηµέρα πουλήθηκαν 15 εκατ. αντίτυπα. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι οι επτά τόµοι πουλήθηκαν σε πάνω από 700.000 αντίτυπα συνολικά. (TA NEA on-line)

("Χαράς ευαγγέλια" για τους απανταχού της γης μικρούς και μεγάλους ..."χαριποτεριστές"!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου