Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και η Εταιρεία Έρευνας - Επικοινωνίας και Δημοσκοπήσεων Interview παρουσίασαν  σε συνέντευξη τύπου, τα αποτελέσματα της έρευνας για το ελληνικό βιβλίο, η οποία πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά κατά τη διάρκεια του 28ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2009 . Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εταιρεία Interview θα επαναλάβει την έρευνα στην φετινή 29η διοργάνωση, η οποία θα γίνει από τις 28 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου 2010 . Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Μπάμπης Μπαρμπουνάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το παραδοσιακό και το ηλεκτρονικό βιβλίο βρίσκονται σε μία εξέλιξη που έχει και θετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την παραγωγή και τη διάδοση του βιβλίου. Η έρευνα έδειξε ότι ό οι γυναίκες διαβάζουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες. Επίσης καλοί αναγνώστες είναι τα παιδιά πράγμα το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί είναι οι μελλοντικοί αναγνώστες του βιβλίου. 
Σημαντικό επίσης σημείο της έρευνας είναι ότι το 20% των επισκεπτών του Φεστιβάλ Βιβλίου έρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας για να ξεναγηθούν στο χώρου του φεστιβάλ , πράγμα που δείχνει ό τι η Θεσσαλονίκη έχει το πλεονέκτημα να την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πάρα πολύς κόσμος, ο οποίος τονώνει την αγορά και το εμπόριο της πόλης
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν από την Interview ο Δ. Βασιλειάδης ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας και από το Δ. Σ. του ΣΕΚΒΕ ο Αντιπρόεδρος Α΄ Γ. Μαραντέλος, Αντιπρόεδρος Β΄ Δ. Τζιαμπίρης και ο Γ. Γραμματέας Γ. Μπίμπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου