Για σάς που η ανάγνωση είναι μια δημιουργική ενασχόληση, μια αφορμή για προβληματισμό και ερέθισμα για γόνιμο διάλογο,το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου "Όπως ήθελα να ζήσω" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009) θα σας ταξιδέψει στην παλιά Αθήνα στα τέλη του 19ου αιώνα και θα σας ξαφνιάσει διαπιστώνοντας πώς η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται.
Στις απολαυστικές σελίδες του μυθιστορήματος ανθίζει η ιδανική πολιτεία που επιθύμησαν οι ήρωές του.
Έτσι θέλησαν να ζήσουν στην προσωπική τους ζωή μεταφέροντας τα πιστεύω τους και στην κοινωνική τους δράση.
Οι πρωτοπόρες ιδέες των κοινωνιστών ξεδιπλώνονται μέσα από τον βίο των μυθιστορηματικών ηρώων, αλλά και των ιστορικών προσώπων που συνυπάρχουν στο βιβλίο.
Το ζήτημα που θέτει η Ελένη Πριοβόλου με το βιβλίο της είναι "κατά πόσο όλοι οι άνθρωποι είναι ικανοί να συλλάβουν και να καλλιεργήσουν την ιδέα της προσωπικής ολοκλήρωσης αφενός και της πλήρους αποδοχής της αυτοδιάθεσης του άλλου αφετέρου, ώστε να συμβιώνουν αρμονικά στο διηνεκές, καλλιεργώντας ταυτόχρονα ειλικρινείς, βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις".
Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί επί είκοσι τρία έτη. Έχει καταθέσει δεκαεπτά βιβλία για παιδιά και εφήβους και αυτό είναι το τρίτο μυθιστόρημα που υπογράφει για μεγάλους, μετά Τα χάρτινα πουλιά (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2001) και Το κρασί του έρωτα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου