Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ηχηρά ονόματα στις προθήκες;

Δυνατά ελληνικά ονόματα θα μπουν το φθινόπωρο στις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων. Ηδη οι εκδοτικοί οίκοι αρχίζουν να ανακοινώνουν τον προγραμματισμό τους. Νέα μυθιστορήματα θα εκδώσουν τρεις από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές των Εκδ. Καστανιώτη και της ελληνικής λογοτεχνίας- η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Ευγενία Φακίνου και η Αμάντα Μιχαλοπούλου,ενώ συλλογή διηγημάτων θα εκδώσει ο Νίκος Παπανδρέου.
Βιβλίο βγάζει και η Άλκη Ζέη με εξιστορήσεις παιδικών βιωμάτων, όπως και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος που με το "Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια" κάνει μια περιήγηση στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού. Νέο βιβλίο και από τον Μίμη Ανδρουλάκη, ενώ στον «Καστανιώτη» θα κάνει συγγραφικό ντεμπούτο και ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας με συλλογή διηγημάτων. Ο Αχιλλέας Κυριακίδης θα κυκλοφορήσει νουβέλα με τίτλο «Κωμωδία»από τις Εκδ. Πόλις.
Οι Εκδόσεις Νεφέλη ανακοίνωσαν αρκετές ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Η μία με άπαντα τα ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα (επιμέλεια και σχολιασμός Κατερίνα Κωστίου) που θα συνοδεύεται και με το νέο CD του Διονύση Τσακνή, ο οποίος μελοποίησε δώδεκα ποιήματα του καταχωρημένου ως χαλκιδαίου- αν και γεννημένου στη Φωκίδα- πεζογράφου και ποιητή. Επίσης, την «Ιουστίνη»του Μαρκήσιου ντε Σαντ με γκραβούρες από την έκδοση του 1797, αλλά και επανεκδόσεις από τα άπαντα του Ηλία Πετρόπουλου. Ακόμη ένα βιβλίο του φιλόσοφου- στο Πρίνστον- Αλέξανδρου Νεχαμά για τη «θέση του Ωραίου στην τέχνη και τη ζωή», αλλά και το ιστορικό του Χάρη Εξερτζόγλου «Οι χαμένες πατρίδες» πέρα από τη νοσταλγία. Μια κοινωνική- πολιτισμική ιστορία των Ρωμιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». Υψηλές πωλήσεις υπόσχονται για τις Εκδ. Ψυχογιός δύο από τα πιο δημοφιλή τους γυναικεία ονόματα, η Πασχαλία Τραυλού και η Ελένη Τσαμαδού. Νέο μυθιστόρημα, στις ίδιες εκδόσεις, από τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου και τον Ηπειρώτη Βαγγέλη Κούτα. Θα επανέλθουμε. (Μανώλης Πιμπλής-TA NEA On-line)
Εμείς, τι άλλο να κάνουμε, θα περιμένουμε... "Ες αύριον τα σπουδαία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου