Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

"Έφυγε" ο Δημήτρης Χάλαρης...

Φτωχότερη αισθάνεται από σήμερα η Σύρος.


Μία από τις πλέον εκλεκτές πνευματικές προσωπικότητες της Σύρου, ο Δημήτρης Χάλαρης, απεβίωσε χτυπημένος από την επάρατο.

Βαθύς γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής, συστηματικός ερευνητής και μελετητής της ιστορίας, κατά κύριο λόγο της ιδιαίτερης πατρίδας του, «παθιασμένος» αναγνώστης και τακτικό μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης, τα μέλη της οποίας θα θυμούνται τις εύστοχες και ουσιώδεις εισηγήσεις και παρατηρήσεις του και τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο κέντριζε την προσοχή, αλλά και το σεβασμό των συνομιλητών του.

Δημοσιογράφος και συγγραφέας με σημαντικό έργο, αγάπησε με πάθος την ιδιαίτερη πατρίδα του, στην οποία έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού του έργου.


Στα βιβλία του για τη Σύρο προσπάθησε να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές της ιστορίας της και να δώσει το λόγο όχι σε «επώνυμους, καταξιωμένους», αλλά σε όλους εκείνους που είχαν αφεθεί "ξεχασμένοι" στο παρασκήνιο της ζωής, της ζωής που θα έπρεπε να είναι οι «πρωταγωνιστές» και όχι οι «κομπάρσοι».
Άξια συμπαραστάτις του στις προσπάθειές του η σύζυγος του Μπέττυ Περαντινού και «αποκούμπι» και καμάρι του τα δυο τους παιδιά Νίκος (πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού) και Αθανασία (ερευνήτρια στο Ελληνικό παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου L.S.E. του Λονδίνου).

 Όσο θα υπάρχουν Συριανοί-και όχι μόνο-αναγνώστες που θα διαβάζουν και θα μελετούν τα βιβλία του, ο Δημήτρης Χάλαρης θα παραμένει στην καρδιά και τη σκέψη μας, έτσι όπως όλοι τον γνωρίσαμε: Ένας σπουδαίος πνευματικός Άνθρωπος, χαμογελαστός και καλοσυνάτος...

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης, που είχαμε την τιμή και τη χαρά να ζήσουμε από κοντά το Δημήτρη Χάλαρη, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου