Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ιστορίες ενός αιρετικού δασκάλου ...


«-Τι θες, λοιπόν; 
-Να ονειρεύεται ο δάσκαλος. Κάθε μέρα να κάνει τη δική του επανάσταση. Να είναι αιρετικός, όταν όλοι γύρω του είναι ευχαριστημένοι και σίγουροι! Να σκύβει και ν’ ακούει τα παιδιά. Το κάθε παιδί ξεχωριστά, ώστε ν’ αντλεί δύναμη και ιδέες απ΄ αυτά. 
-Στο ξαναλέω, δύσκολη υπόθεση. Μην το ψάχνεις! 
-Ίσως. Όμως, ας κάνουν κάτι πιο απλό: Να μη βλέπουν τα παιδιά σα νούμερα... Να μη βλέπουν τον εαυτό τους σαν έναν οποιοδήποτε υπάλληλο... Να μη μετράνε τη δουλειλά τους με το πόσα λεφτά παίρνουν...» 

Οι «Ιστορίες ενός αιρετικού δασκάλου» του Αντώνη Δελώνη (ο ίδιος τις ονομάζει «μποτίλες στο πέλαγο») είναι αληθινές. Βγήκαν μέσα από τις εμπειρίες ενός δασκάλου που γύρισε χωριά και πολιτείες », πολλών ανθρώπων άστεα έγνω», κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε πολύ, μα που κατάφερε να περάσει απέναντι, ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

BookSyros: Ο ίδιος –πολυγραφότατος συγγραφέας και ποιητής- αναφέρεται στο βιβλίοτου αυτό ως το τελευταίο που εκδίδει! Ελπίζουμε –και πιστεύουμε- ότι η «απειλή» του δεν θα υλοποιηθεί και θα μας δώσει τη χαρά ενός επόμενου βιβλίου του!

ΥΓ Το τηλέφωνο του συγγραφέα, για να παραγγείλετε το βιβλίο του είναι 6945 6789 28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου