Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κάθε αρχή και δύσκολη...


 Έτσι λέει η παροιμία! Στην περίπτωση, όμως, της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης η αρχή μιας νέας Αναγνωστικής Περιόδου, με την εμπειρία των ΔΕΚΑ προηγούμενων, μόνο δύσκολη δεν ήταν! Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη,7.30μμ, στο πάντα ζεστό και φιλόξενο χώρο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, μέλη και φίλοι, παλιοί και νέοι, λάτρεις του καλού λογοτεχνικού βιβλίου -και όχι μόνο- συναντήθηκαν ξανά, μετά από μία πολύ σύντομη “καλοκαιρινή ανάπαυλα”, συζήτησαν και προγραμμάτισαν τις προσεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης.
Από τη συνάντηση δεν έλειψε η συζήτηση και ανταλλαγή σχολίων και εντυπώσεων γύρω από κάποιο βιβλίο. Αυτή τη φορά την “τιμητική” του είχε το μυθιστόρημα-σταθμός στην ελληνική πεζογραφία “Το τρίτο στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή.
 Πολλές οι σκέψεις και παρεμβάσεις στη συζήτηση, γενικό συμπέρασμα, ωστόσο, ήταν πως το βιβλίο αυτό εντυπωσίασε με την απλότητα και τη γλαφυρότητα του ύφους του, με την αμεσότητα της πρωτοπρόσωπης -κατά κύριο λόγο- αφήγησης, το ρεαλισμό των περιγραφών προσώπων και καταστάσεων, χαρακτηριζόμενο ως “καθρέφτης” μιας εποχής με τρόπο και τόλμη που λίγοι λογοτέχνες επιχείρησαν!
Με δυο λόγια, “κέρδισε” τις εντυπώσεις και την εκτίμηση όσων είχαν την ευκαιρία να το διαβάσουν, αρκετοί για δεύτερη φορά!
Επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 31 Οκτώβρη, στην αίθουσα του “Επιβατικού Σταθμού Λιμένος Ερμούπολης”, με αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού το βιβλίο του Τζο Νέσμπο “Κυνηγοί κεφαλών” (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Η -νέα- αρχή έγινε! Συνεχίζουμε με την ίδια πάντα όρεξη για διάβασμα και διάθεση για νέες λογοτεχνικές αναζητήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου