Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

"Οι σημειώσεις του φαροφύλακα"

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης- Εκδ. ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ 

Άρτα 1928 Ο Ταξιάρχης Κουμπίνος, γεμάτος όνειρα και νιάτα, έρχεται από τη Λέσβο στο λιμάνι της Κόπραινας, για να υπηρετήσει στη θέση του φαροφύλακα, που υπάγεται στη δικαιοδοσία του Πολεμικού Ναυτικού. Ένα λιμάνι που σφύζει από ζωή, αλλά και κρύβει πολλά ένοχα μυστικά...
 Ο Ταξιάρχης με την ειλικρινή καρδιά του και τον ακέραιο χαρακτήρα του θα έρθει σφόδρα αντιμέτωπος με τα μικροσυμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών παραγόντων που νέμονται τους καρπούς της παρανομίας, χάρη στην αδιαφορία των Αρχών.
Η σύγκρουσή του αυτή θα τον φέρει αντιμέτωπο ακόμη και με την άδικη φυλάκισή του για ένα έγκλημα που ουδέποτε διέπραξε. 
 Όμως, το μεγαλείο της ψυχής της κοπέλας του καφενείου, της Σοφίας, που θα αγαπήσει με την πρώτη ματιά, θα τον σώσει και το δίκαιο θα νικήσει. Μαζί της θα ζήσει έναν μεγάλο έρωτα, μιαν αγάπη που θα του χαρίσει το μεγαλύτερο δώρο της ζωής του, την κόρη του Κατερίνα. Ο Ταξιάρχης, μέχρι το τέλος του βίου του, θα κρατήσει το φως του φάρου αναμμένο, δείχνοντας τον δρόμο σε όλους κινδύνεψαν να χαθούν.

 BookSyros: Ένα ακόμη αξιόλογο βιβλίο του πολυγραφότατου Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη που με την αμεσότητα, τη γλαφυρότητα και την απλότητα του λόγου του καταφέρνει κι αυτή τη φορά να «καθηλώσει» τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου