Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Λέσχη Ανάγνωσης

 «Μάνος Ελευθερίου»

Αφιερωμένη στο συγγραφέα – δημοσιογράφο                       Δημήτρη Χάλαρη η πρώτη συνάντηση

(Γιώργος Αλβέρτης – www.logotypos.gr )


Την  περιπλάνησή της στο χώρο και το χρόνο της λογοτεχνίας ξεκίνησε και φέτος η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης «Μάνος Ελευθερίου», με την πρώτη της συνάντηση να λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης.


«Είμαστε σε λειτουργία από το 2007 και χωρίς να έχουμε σταματήσει καθόλου συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον» λέει χαρακτηριστικά στο logotypos.gr  ο  συντονιστής της Παναγιώτης Λίτσας προσθέτοντας  πως πέρα από την ανάγνωση βιβλίων, οι συναντήσεις αυτές αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και για σειρά άλλων θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της πρώτης, για φέτος, συνάντησης, πέρα από τον κ. Λίτσα, παρουσία δήλωσε μοναχά το γυναικείο φύλλο, με  τις παριστάμενες να μην κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι μέσω της Λέσχης έρχονται σε επαφή με βιβλία ποιότητας τα οποία αγνοούσαν και διεξάγουν μια εποικοδομητική συζήτηση

Τονίστηκε επίσης πως πολλάκις κατά το παρελθόν κλήθηκαν στη Σύρο συγγραφείς προκειμένου τα μέλη της Λέσχης    να συζητήσουν  μαζί τους για τα βιβλία τους, να ανταλλάξουμε απόψεις και να τους ακούσουν να μιλούν για την «περιπέτεια της γραφής».

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τους Γιάννη Καλπούζο, Βασιλική Λεβεντάκη, Γιάννη Παπαγιάννη, Δημήτρη Χάλαρη, Αντώνς Κρύσιλλα, Εμμανουήλ Τσαγκάτο, Δημήτρη Στεφανάκη, Αύγουστο Κορτώ,  Γιώργο Λεονάρδο, Ισίδωρο Ζουργό...

Η πρώτη για το 2023 συνάντηση αφιερώθηκε στο συγγραφέα – δημοσιογράφο και μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης, Δημήτρη Χάλαρη, ο οποίος στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις μελών της Λέσχης στο φύλλο του ΛΟΓΟΥ της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου