Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης παρουσία πολλών(19 στον αριθμό!) παλαιών και νέων μελών.
Μετά το καθιερωμένο κόψιμο της πίτας και τις ευχές για τη νέα χρονιά, τα μέλη της Λέσχης συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις και εντυπώσεις που "αποκόμισαν" διαβάζοντας το βιβλίο του Φίλιπ Ροθ "ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ".
Υπήρξαν αρκετοί ένθερμοι θαυμαστές του Ροθ, αλλά και αρκετοί που αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό και επιφύλαξη το διάσημο Αμερικανό συγγραφέα.
Χωρίς αμφιβολία ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και με πολλές απόψεις για το συγκεκριμένο βιβλίο, χωρίς ουσιαστικά να αμφισβητηθεί η αξία του, η σημαντικότητά του, η αμεσότητα στο ύφος και το λόγο του Ροθ, ακόμα κι όταν καταγγέλλει καταστάσεις που όλοι "βλέπουν", αλλά δεν τολμούν να το φωνάξουν.
Ατυχώς, στη συνάντηση δεν κατάφερε λόγω γρίπης να παρευρεθεί και η Κατερίνα Σχινά, μεταφράστρια του βιβλίου.
Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης ορίστηκε για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίουμε θέμα συζήτησης το βιβλίο που κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών 2009 του ΕΚΕΒΙ "Ιμαρέτ- Στη σκιά του ρολογιού" του Γιάννη Καλπούζου- εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. (Κάνετε κλικ πάνω στον τίτλο για περισσότερες πληροφορίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου