Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο Γιάννος, ο Ντουζόν, η Χρύσω...

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΟΥΣΗΣ - enet )
Σπούδαζε αεροναυπηγός στο ΜΙΤ ο Γιάννος όταν «απογειώθηκε» στα είκοσι ένα του, σαν εκείνο το Concord στο παιδικό του σκαρίφημα.
«Βγήκα απ' τη γη, πήγα στ' αστέρια, χοροπηδούσα πάνω στους κομήτες» Χρύσω Με σκληρή δουλειά και αποταμιεύσεις ενός χρόνου, ο Κάμερον με τον Ντουζόν, τον ξάδελφο, ξεκινούσαν πριν από δυο χρόνια για την Ελλάδα, για να περάσουν το καλοκαίρι στη Μύκονο. Μόνο ο Κάμερον επέστρεψε πίσω. Η Χρύσω από τη Λεμεσό στα δέκα της δεν είχε γυρισμό από εκείνη τη μοιραία διάβαση πεζών.

Τρεις παράλληλες ιστορίες με πρωταγωνιστές που έφυγαν και έδωσαν το εισιτήριό τους... για επιστροφή στη ζωή σε κάποιους συνανθρώπους μας. Τρεις νέοι άνθρωποι, με χαμένη κάθε ελπίδα για ζωή, αναγέννησαν απελπισμένους συνανθρώπους μας. Επειδή ο θάνατος δεν είναι πάντα το τέλος αλλά η αρχή μιας νέας διαδρομής. Αφού η καρδιά συνεχίζει να χτυπά κάπου αλλού...
Μια διακεκριμένη γιατρός, η Ελευθερία Κρικέλη, μητέρα, αντιμέτωπη με το χάος της απώλειας και τον πιο δυσβάσταχτο πόνο, αποτυπώνει στο βιβλίο της «Από Αύγουστο... σε Αύγουστο», εκδόσεις Gema, μαρτυρίες πόνου και θλίψης, μεγαλοψυχίας και γενναιοδωρίας, ξεφυλλίζοντας τα ημερολόγια τριών παράλληλων βίων, που οδηγήθηκαν διά της ζειδώρου προσφοράς στην αιωνιότητα. «Κατάθεση ψυχής» το χαρακτηρίζει ο ακαδημαϊκός Ιάκωβος Καμπανέλλης σημειώνοντας πως «η αξία του είναι το μήνυμα που εκπέμπει».
Το βιβλίο -τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα θα δοθούν στην ενίσχυση της υποτροφίας «Ιωάννης Κρικέλης» στο ΜΙΤ- παρουσιάζεται τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος». Μιλούν οι: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Πέτρος Αλιβιζάτος, Ιωάννης Πλαχούρης, Κώστας Γρίμπιλας. Θα χαιρετίσουν οι Νικόλαος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Αννα Διαμαντοπούλου, Νικήτας Κακλαμάνης, Χαράλαμπος Ρούσσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου