Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

«Ο δισταγμός της πτώσης»

«Η λήθη έχει άνωση. Σε διευκολύνει να διανύεις μεγάλες αποστάσεις χωρίς το βάρος του κορμιού. Η μνήμη υπακούει στη βαρύτητα. Στεριώνει τα πόδια στο βυθό και μετά σου υποδεικνύει με βαριά καρδιά το δρόμο σου.Ο άνθρωπος που διαρκώς ξεχνά, μοιάζει ξεχασμένος ναυαγός στη μέση του ωκεανού. Παρ’ όλο που έχει να θυμάται μεγάλα κύματα, κρύο και αφόρητη ζέστη, παραμένει στάσιμος, ξεκρέμαστος, με τα πόδια πιο πάνω από το δρόμο του, που είναι χαραγμένος στο βυθό…»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμουπόλεως και το «Κοινόν των Ωραίων Τεχνών» παρουσίασαν το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΑΣ» το βιβλίο του Σπύρου Γεωργίου «Ο ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ» (εκδόσεις ΠΛΑΝΟΔΙΟΝ).

Σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν φίλοι του βιβλίου (και του ποιητή), οι ποιητές Χρήστος Αναγνωστόπουλος και Άγγελος Καλογερόπουλος μίλησαν για το βιβλίο και τον τρόπο γραφής του Σπύρου Γεωργίου, ενώ αποσπάσματα διάβασαν ο Σπύρος Γεωργίου και η Λίτσα Παππά συνοδευόμενοι από τους μελωδικούς ήχους του σαντουριού της Γεωργίας Λίτσα.

Με φιλική συζήτηση των παρισταμένων με τον Σπύρο Γεωργίου κι ένα «τρατάρισμα» από το βιβλιοπωλείο ολοκληρώθηκε ευχάριστα η εκδήλωση που προσέφερε σε όλους στιγμές "ευφορίας" και περισυλλογής …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου